Levinyt!
 

Arctic Challenge on itsensä voittamista

18.08.2016

Ei mikään kilpajuoksu.

Heinäkuun 23. päivänä Levillä aurinko helotti helteisen päivän merkeissä. Silloin myös 525 energiaa, voimaa ja intoa pursuavaa ihmistä säntäsi ryhmittäin Zero Pointin edestä reilun peninkulman mittaiselle radalle, mittelemään jaksamistaan itsensä kanssa. Osallistujat olivat täynnä adrenaliinia ja loistivat kilpaa auringon kanssa. Muuta kilpakumppania ei sitten ollutkaan oman itsensä lisäksi, omaa jaksamista, sitkeyttä ja kuntoa mitattiin, siten kaikki maaliin päässeet olivat voittajia. Matkaan lähdettiin pareittain, parin kannustus ja tiimihenki antoi voimaa. Koko kisan sloganiksi tulikin lausahdus: Not me, but we!

AC start

AC kivet

– Halutessa toki otettiin aikaa suoritukselle, mutta tämä tapahtuma poikkeaa muista nimenomaan sillä, että pelin henki oli itsensä voittaminen eikä kilpailu. Kun vielä sattui hellepäivä, ei Levillä ole varmaan koskaan nähty vastaavaa bikinipartya tunturin juurella, sanoo Levi Wellness Clubin toimitusjohtaja Leena Helin.

Liikunnalliset Levin teholeidit.

Kahden naisen perusorganisaatio, eli Leena Helin ja Levi Wellness Clubin personal trainer, tapahtuman äiti ja sielu, Laura Peippo, järjesti Arctic Challengen nyt toista kertaa. Tavoitteeksi oli asetettu 450 osallistujaa, ja siitä mentiin lujasti yli. Hommat sujuivat, Peippo kannusti lähdössä ja maalissa. Myös hyviä yhteistyökumppaneita löytyi, muun muassa alusta asti on mukana ollut HiQ, jonka henkilöstö on rankannut Levin challengen parhaaksi tapahtumaksi. Tänä vuonna Mercedes Benz etsi uutta lajia omaan repertuaariinsa, johon AC myös istui kuin valettu.

AC riikka ja nikoAC renkaat

Tapahtuma toi tunturiin reippaasti myös muuta väkeä, sillä jokseenkin jokaisella tiimillä oli useita tsemppareita ja huoltajia matkassaan. Se puolestaan näkyi mukavasti alueen eri yrityksissä.

Homma jatkuu, ja vuoden päästä lauantaina 22.7.2017 on jälleen Arctic Challenge Levin aika. Sinne ehtii treenata kyllä. Halutessaan on tervetullut myös järjestelytalkoisiin mukaan. Kun on iso tapahtuma, tarvitaan myös paljon vapaaehtoisvoimaa valmisteluissa ja tehtäväpaikoilla.

Utsjoen Kuohu rakensi laituria.

Ensi kertaa AC:ssä olivat mukana utsjokiset Aini Lehtonen ja Henna Riekkoniemi eli tiimi Utsjoen Kuohu. Naiset keittelivät parkkipaikalla kaikessa rauhassa ennen omaa starttiaan välipalaa ja nauttivat auringosta. Joukkuenumeron virkaa toimittanut pölkky oli hyvä myös taukoistuimena.

– Tänne lähdettiin, kun adrenaliini virtaa meillä samaan tahtiin ja liikuntahulluus vaivaa. On mukava lähteä tällaiseen seikkailuun toisen yhtä hullun kanssa. Me liikumme muutenkin paljon, vaikkei tänne valmistauduttu ainakaan ohjeen mukaan. Mutta monta kertaa on pyöräilty Ailikkaalle, juostu Tenon jyrkkiä törmiä ylös ja alas ja rakennettu tässä kesällä muun muassa kivilaituria sekä tehty puuhommia. Pölkky on tuttu siis peliväline.

Aini kertoi saaneensa vinkin kaveriltaan, joka oli ollut mukana vuosi sitten. Eikä Hennaa tarvinnut pitkään houkutella kaveriksi.

Jaspis Toivonen

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2021
Nettitaivas