Levinyt!
 

Olli Magga hallitsi Kirkkojärven kiemura

18.08.2016

Sähellystä kiihdytyksen lähdössä.

Kittilän kesämarkkinoilla heinäkuun alussa järjestetyt moottorikelkkojen vesicross-kilpailut avasivat lajin kisakauden. Päivän aikana ajettiin kiihdytys unlimited- ja 600-luokissa sekä vesicross open- ja 600-luokissa. Olennaisena osana lajiin kuuluvat upotukset viihdyttivät yleisöä useaan otteeseen kisapäivän aikana, joten kuuluttaja Jarkko Ylläsjärvi sai jaella uimamaisterin arvonimiä ennätystahtiin.

vesicross 2016

Olli Magga Sodankylän Moottorikerhosta näytti suurissa luokissa muille perävaloja ottaen sekä kiihdytyksen että crossin voitot. Hän meinasi uinahtaa kiihdytyksen finaalissa starttiviivalle, mutta kaasutteli takamatkalta ilokaasun terästämänä lähdön ykköseksi. Toiseksi ajoi Aki Pesonen (YLM) ja kolmanneksi Jani Tryyki (TorMK).

– Vesicrossissa nähdään tiukka taistelu, sillä Misikangas, Leivo ja Kaltiokumpu eivät päästä minua helpolla. Kiihdytyksen lähtö ei oikein onnistunut, sillä en ollut hereillä ja painoin vielä ilokaasunapin pohjaan heti lähdössä, jolloin kelkka pomppasi pystyyn. Kun sain pidettyä keulan kurissa, vauhti näytti kuitenkin riittävän muille. Ilman ilokaasua ei tuota uinahdusta olisi kestänyt. Se tuo noin 50 lisähevosvoimaa ja 15 km/h lisävauhtia, huippunopeus sen kanssa on noin 130 km/h, sanoi Magga.

Jokelainen istuskeli kolmoseksi.

600-luokan kiihdytyksen nopein oli Aki Pesonen ennen Antti Nevalaista (Pellon MK) ja Kittilän Moottorikerhon Pate Jokelaista, jonka kelkan moottori leikkasi harmittavasti kiinni aika-ajon jälkeen. Niinpä hän sai pokata kolmannen sijan starttiviivalla istuen muiden kiihdyttäessä Kirkkojärvelle.

Ison luokan vesicrossissa yleisö sai jännittää voittoa startista maaliviivalle. Maggan lisäksi finaalissa ajoivat Pasi Leivo (YLM) ja Janne Misikangas (LaMK), joka sortui tiukassa taistelussa epähuomiossa ratarikkoon, joten ilman treeniä kisoihin lähtenyt Magga korjasi voiton ennen Leivoa.

600-luokan crossissa Tero Lokka (LaMK) nappasi voiton ennen Aki Pesosta ja Juha Jolmaa (Pellon MK) ja upotti myös kelkkansa kunniakierroksen päätteeksi. Kittilän Moottorikerhon vesicross-kisat ovat nousseet yhdeksi markkinoiden suosikkitapahtumista, ja ne houkuttelivat jälleen Kirkkojärven rannat täyteen katsojia. Pilvipoutainen ja ajoittain jopa aurinkoinen sää suosi tapahtumaa.

Timo Koivisto

 

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2021
Nettitaivas