Levinyt!
 

Koiranäyttelyt ovat elämäntapa

18.08.2016

BIS-voitot Mikkeliin ja Savukoskelle.

Ounasjokilaakson Kennelkerho järjesti Levin gondolialueella 6.–7.8. koirien ryhmänäyttelyt ryhmille FCI 1, 2, 5 ja 9. Näyttelyihin osallistui noin 450 koiraa ympäri Suomen sekä Norjasta ja Ruotsista. Tuomareina toimivat Juha Putkonen, Maija Mäkinen, Markku Kipinä ja Marjatta Pylvänäinen-Suorsa.

Lauantaina 6.8. esiteltiin ryhmät 1 ja 5. Päivän kauneimmaksi koiraksi valittiin australianpaimenkoira Vauhtitassun Tatanka, jonka omistaa Ritva Hannuniemi-Pulska Savukoskelta. Hän voitti myös kasvattajaluokan. Paras veteraani oli parhalahtelaisen Anne Sipolan bordercollie Pikkupaimenen Tai Chi.

Sunnuntaina esiteltyjen ryhmien 2 ja 9 parhaaksi valittiin mikkeliläisen Anne-Mari Koljander-Siiran villakoira Chanzonet Laurence Harvey. Kjersti Sollien Iversen vei kasvattajaluokan voiton Norjaan kennelinsä North Exotic Norwayn shih tsuilla. Veteraaniluokan voiton otti ruotsalaisen Ingrid Nilssonin shih tzu Bellings Ozzy-Krupp.

Matka ei ole este näyttelyyn tulemiselle.

Salolaisen Minna Korpelan Elsa eli Topican Estel of Highland oli näyttelyn ainoa partacollie ja luonnollisesti rotunsa paras. He tulivat Leville Muoniosta, jossa olivat lomailemassa. Minna ja Elsa käyvät vuosittain noin kymmenessä näyttelyssä. Niihin tullaan tapaamaan tuttuja ja heidän koiriaan, mahdollinen menestys on mukava bonus.

– Olemme käyneet näyttelyissä myös ulkomailla, Liettuassa, Virossa ja Tanskassa. Nyt olemme yhdistetyllä Lapin lomalla ja näyttelymatkalla. Meillä on Muoniossa erämökki, jossa ei ole juoksevaa vettä, joten koiran laittaminen oli hieman haastavaa. Parhaillaan kuivaamme Elsan turkkia ryhmäkehää varten, kun se kastui aloituskehässä, Korpela sanoi.

Kjersti Sollien Iversen tuli Leville Hammerfestista poikansa Kim Alexander Iversenin kanssa. He matkustavat kesälomallaan näyttelyissä ympäri Eurooppaa. Kesälomat suunnitellaan koiranäyttelyiden mukaan, ja parhaimmillaan he kiertävät useita näyttelyitä viikon aikana. Levin tapahtuma löytyi Kennelliiton internetsivuilta, joille Kjersti toivoi karttaa näyttelyiden paikantamiseksi.

– Tämä on elämäntapa. Meillä on kotona kymmenen koiraa, ja samassa rakennuksessa asuvan äidin luona asuu kahdeksan lisää. Koirat ovat matkustaneet paljon, ja niiden kanssa on helppo kulkea näyttelyissä. Myös menestystä on tullut kaikkialla. Olen käynyt Levillä talvella, mutta en osannut yhdistää näyttelyä Leviin, koska se oli ilmoitettu Kittilän näyttelynä, joten mietin tullessa miten löydän tänne, Kjersti sanoi.

Timo Koivisto

 

 


 


 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Etusivun näytteet

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2022
Nettitaivas