Levinyt!
 

Kaukosen kesäraveissa 24.7. ajetaan uudella pinnalla

07.07.2016

Rata pinnoitettu huippukuntoon.

Kittilän Hevosystävien Toto4-kesäravit oheisohjelmineen ravataan Kaukosen raviradalla sunnuntaina 24.7. Päivä lähtee käyntiin ponien yhteenotolla klo 11.45, ja klo 12 alkaen juostaan 10 Toto-lähtöä. Lähtö numero 4 tuo radalle 3–4-vuotiaat juoksijalupaukset ja 6. lähtö on Pohjolan Monté Cupin osakilpailu. Sisäänpääsy raveihin maksaa 5 € ja käsiohjelma 2 €, alle 16-vuotiaat pääsevät sisään veloituksetta.

Ravit

Koko perheelle sopivassa ravitapahtumassa kilpaillaan riemukkaassa keppihevoslähdössä, jossa lapset ja lapsenmieliset aikuiset pääsevät mittaamaan nopeuttaan etusuoralla katsojien hurratessa. Vielä ehtii hankkia kepparin ja treenata sen iskukuntoon ennen raveja. Järjestäjät lupaavat varata radalle myös muutaman varahevosen, jos kaikilla ei ole omaa. Lapsille on tarjolla myös ilmaista talutusratsastusta ihan oikealla hevosella.

Kaukosen raviradan ja varikon ilme valjastuspaikkoineen uusittiin viime vuonna, ja tänä kesänä pitkään kritisoitu rata sai uuden pinnoitteen, joten se on nyt huippukunnossa. Ratennätykset riippuvat hevosista, mutta niitäkin voisi olla lupeissa. Alkukesän tulosten perusteella Kittilän omilta ravureilta voidaan odottaa menestystä myös kotiradalla. Raveihin ilmoittautuneet hevoset ovat lähtölistoilla maanantaista 18.7. alkaen.

Raviravintola ja myyntikojut pitävät huolen, että raveissa ei tarvitse olla nälissään. Perinteinen maukas hernekeitto ja mehevät letut kahvin kera täyttävät kyllä vatsan, ja miltä maistuisivatkaan ravit ilman kunnon grillimakkaroita.

Kittilän Hevosystävät ry yhdistää kunnan hevosihmiset.

Toukokuussa Kittilän Hevosjalostusyhdistyksen nimi muuttui Kittilän Hevosystävät ry:ksi, joka haluaa toimia yhdistävänä seurana kunnan kaikille hevosihmisille riippumatta harrastuksen suuntauksesta. Niin ravien kuin ratsastuksenkin ystäviä sekä kaikkia hevosista kiinnostuneita toivotaan mukaan toimintaan.

– Haluamme kehittää paikallista hevosharrastusta nykypäivään ja tarjota hevosista kiinnostuneille foorumin, jossa toimia. Kaikki nelijalkaisesta kavioeläimestä kiinnostuneet ovat tervetulleita mukaan, vaikka vain rapsuttelemaan, sanovat yhdistyksen puheenjohtaja ja ratsupuolelta viimeksi joukkoon ajautunut harrastaja Anne Jaspis Toivonen, sihteeri ja montétaituri Tuuli Kurkinen, sekä varapuheenjohtaja ja tunnettu ravivalmentaja Jouko Kangas.

– Kaukosen raveihinkin voivat tulla toiminnasta kiinnostuneet mukaan osallistumaan ja talkoilemaan hienoa ravipäivää, ja maaliskuussa ovat tähtäimessä tietysti Levin jääravit. Paljon muutakin toimintaa on luvassa vuosittain yhdessäolon merkeissä.

Jos kiinnostuit joko raveista tai seuran toiminnasta yleensä, ota yhteys Tuuli Kurkiseen 040 5864 818.

Timo Koivisto

 

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2021
Nettitaivas