Levinyt!
 

Palkintoporot odottavat maailmancupia

14.11.2014

Rudolfin pidennetty kesäloma.
Viime vuonna World Cup Levin voittajat Mikaela Schiffrin ja Marcel Hirscher saivat palkinnoksi kummiporot, jotka ovat viettäneet kesän Könkään ympäristössä. Laskijat pääsevät tapaamaan porojaan tämän vuoden kisan yhteydessä. Marcelin kummiporo Ferdinand oli kilpailua edeltävällä viikolla jo Ounaskievarin aitauksessa nautiskelemassa kuulaasta pakkasaamusta, kun taas Mikaelan Rudolf-poro oli vielä viettämässä kesälomaa.
- Rudolf lähti toukokuussa isojen poikien mukana lomalle metsään, eikä se ole vielä palannut kotiin. Siitä on kyllä näköhavainto reilun viikon takaa Mantovaarasta, Rauduskylän kupeesta, mutta silloin se halusi vielä jatkaa lomaansa eikä suostunut kiinniotettavaksi, sanoo Ounaskievarin emäntä Johanna Hietanen.

palkintoporo

Ferdinand.

- Palkintoporot elävät tavallista poron elämää. Vaistot kuljettavat niitä metsässä tokan tarpeiden mukaisesti. Toivottavasti Rudolf malttaa palata ennen maailmancupia ja tulla tapaamaan Mikaelaa.
- Ferdinand taas oli kesän työharjoittelussa Levin Husky Parkissa, missä se muun muassa tutustui ihmisiin. Harjoittelu loppui syksyllä, jonka jälkeen se on viihtynyt aitauksessa muiden porojen kanssa. Kisaa edeltävänä torstaina sillä on ajatuksissa lähteä vastaanottamaan maailmancup-kilpailijoita, jos se saa järjestettyä kyydin lentokentälle.

Julkkikseksi etikettikoulun tuloksena.
Tulevia kilpailuja varten viisi Ounaskievarin poronvasaa on ollut etikettikoulussa, jonka kaksi parasta yksilöä valitaan tulevan maailmancupin kummiporoiksi. Koulussa opitaan kävelemään ohjaajan perässä, olemaan rauhassa, hyväksymään ihmiset ja äänet, syömään jäkälää kädestä ja luottamaan ohjaajaan.
Kaikista ei ole World Cup -poroiksi, mutta ne jotka läpäisevät loppukokeen, pääsevät televisioon yli sadan miljoonan katsojan silmien eteen ja upeiden urheilijoiden kummiporoiksi. Julkisuus on siis taattu ja maailmanlaajuinen, liekö Rudolf juuri sen vuoksi kaivannutkin pitkää kesälomaa?
- Palkintoporot ovat kiinnostaneet matkailijoita ympäri vuoden. Kesällä meillä kävi esimerkiksi Marcel Hirscherin kotikylästä itävaltalaisia vieraita katsomassa ja kuvaamassa Ferdinandia. He aikoivat näyttää Marcelille kuvat kotipuolessa. Myös Leviltä on lähetetty kummeille aika ajoin viestiä porojen kuulumisista.
(Timo Koivisto)

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2021
Nettitaivas