Levinyt!
 

Kymmenvuotias Levi 24 hyvällä asialla

07.07.2016

Perheet ja kuntoilijat jatkossa mukaan.

Kymmenettä kertaa ajettu Levi 24 -maastopyöräkilpailu voitiin ajaa 10.–11.6. kesämyrskyn jälkeen hyvässä säässä, ja ratakin ehti kuivua huippukuntoon. Mukaan lähti yhteensä 42 joukkuetta, joissa polki yli 200 pyöräilijää.

Levi24ajaja

Hyväntekeväisyys on ollut alusta asti tärkeä osa tätä kilpailua, ja kymmenen vuoden aikana kisassa on poljettu noin 50 000 euroa eri hyväntekeväisyyskohteisiin. Tänä vuonna kertynyt 5 462 euron hyväntekeväisyyspotti jaettiin Lapin keskussairaalan vastasyntyneiden tehovalvonnan ja Kittilän ikäihmisten aktiivisuutta tukevan Kittilän Ihmiset ry:n kesken. Kilpailussa poljettiin 1 358 kierrosta ja lähes 12 000 kilometriä.

Levillä aktiivisesti maastopyöräilyä harrastava Jari Kide Kiiskinen on ollut mukana jokaisessa Levi 24 -kilpailussa joko kilpailijana tai toimitsijana. Tällä kertaa hän oli kilpailun johtaja. Levi Eventsin toimitusjohtaja Janne Pelkoselle Levi 24 oli viimeinen tapahtuma Levillä ennen hänen siirtymistään Suomen koripalloliiton palvelukseen.

– Kilpailun idea on pysynyt samana jo kymmenen vuotta. Kisan voittaa se, joka polkee eniten kierroksia 24 tunnin aikana. Alkuvuosina mukaan lähti enemmän extreme-porukkaa, nykyään kisaan uskaltautuu myös tavallisia kuntoilijoita. Joukkueiden määrä on tuplaantunut alkuvuosista, ja kisasta on tullut kansainvälinen. Jatkossa mietintään tulee, miten kehittää tapahtumaa niin, että saisimme mukaan entistä enemmän perheitä ja kuntoilijoita, sanovat Kiiskinen ja Pelkonen.

Hyvää tasapaino- ja fysiikkatreeniä.

Naisten soolosarjan voiton vei Liisa Timlin (21 kierrosta), ja miesten sarjassa paras oli Antti Sintonen (37 kierrosta). Kaksihenkisten joukkueiden voiton nappasi norjalainen Team 2 Bögiuda (45 kierrosta), nelihenkisistä joukkueista ahkerin oli Ounaksen Pyöräpojat Some (53 kierrosta). Hyväntekeväisyyssarjan korjasi nimiinsä Geovisor 48 kierroksella. Paras naisten joukkue oli Rovaniemen Taitoluistelijat 1. Seura osallistui kisaan kolmella ryhmällä Team 4 -sarjassa.

Levi24 maalissa

– Unet jäivät vähiin kisan aikana, ja pari jäsentä sairastui vatsatautiin, joten porukka pieneni kisan aikana. Maastopyöräily on hyvää tasapaino- ja fysiikkatreeniä, ja olemme jo toista vuotta mukana kolmella nelihenkisellä joukkueella, joista yksi on 14-vuotiaiden Silver Stars -ryhmä. Ensi vuonna tullaan ainakin samalla vahvuudella. Vuonna 2004 perustetussa seurassamme on lähes 200 luistelijaa, taitoluistelijat sanovat.

Järjestelyorganisaatiossa on mukana paljon vapaaehtoisia. Tuije Paksuniemi on ollut jokaisen Levi 24 -kisa ensiapuryhmässä päivystäjänä. Hän on huomannut, että vauhti on kasvanut vuosien varrella kaluston kehittymisen myötä.

Levi24 Tuije Paksuniemi

– Yöaikaan on opittu vuosien varrella lepäämään, joten väsyneenä tapahtuneet vahingot ovat vähentyneet. Tavallisimpia hoitokohteita ovat erilaiset nirhaumat ja asfaltti-ihottuma, Paksuniemi sanoo.

Timo Koivisto

 

 

 

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2021
Nettitaivas