Levinyt!
 

Eräliike Aihki liputtaa suomalaisen työn ja tuotteen puolesta

08.06.2016

Yleisön pyynnöstä kenkiäkin myyntiin.

Kolmas vuosi on meneillään Erä- ja lemmikkitarvikeliike Aihki Oy:n historiassa. Yrittäjä Marita Hämäläinen perusti eräkaupan Kittilän keskustaan, mutta alun perin oli tarkoitus keskittyä vain lemmikkieläimiin.aihki marita hämälöäinen

– Kesäkalastusta en ole juurikaan harrastanut, mato-ongella korkeintaan pari kertaa kesässä käynyt. Aviomies ja suvun miehet ovat aina metsästäneet, ja itse olen kulkenut metsässä pienestä pitäen koiran kanssa. Koiran käyttäytyminen metsällä on aina kiinnostanut. Siksi tästä piti tulla ensin lemmikkitarvikeliike ja siihen lisäksi retkeilyä, no ne tulivat, ja myös metsästys ja kalastus, ja pääsiäisen aikaan otin mukaan pienen valikoiman kenkiä. Saappaita ja eräjalkineita meiltä on saanutkin jo, kertoo Marita.

– Näissä tiloissa on aikaisemmin toiminut kenkäliike. Kun avasimme, niin ovi kävi useasti ja alkoi kysely, että mitä, eikö olekaan enää kenkäkauppaa Kittilässä? No, nyt on taas. Valikoimissa on miehille ja naisille käyttökenkiä, vapaa-ajan jalkineita sekä jonkin verran juhlavampiinkin tilanteisiin sopivia. Kenkävalikoimissa on myös lasten malleja.

Hyvä tukiverkko.

Marita rohkaistui metsästys- ja kalastuspuolelle, sillä paikalliset harrastajat ovat olleet alusta asti hyvänä tukena. Kittilän Perhokalastajat ja Riistanhoitoyhdistyksen väki muun muassa ovat antaneet paljon neuvoja valikoimien suhteen.

– Poika suoritti metsästyskortin viime talvena ja samoin minä. Tämän kesän tähtäimessä on ampua karhulupa. Perhokalastusta olen vähän kokeillut, mutta talvipilkki on pääosassa. Ensi tammikuuhun asti myymälässä apuna on kevään ylioppilas Matias Kaivola, joka metsästää, joten asiansa osaava myyjäkin löytyy.

Aihki myy metsästysvarusteet ja panokset, vain aseet puuttuvat valikoimista. Aseiden myynti onkin kinkkisempi juttu, sillä se vaatii henkilökunnan osaamista. Iso savotta oli jo saada panokset myyntiin, useampi koulutusreissu piti tehdä Riihimäelle.

aiskin saappaat

Kalastukseen löytyvät paikallisesti hyvät ottivälineet, ja lisäksi Aihkista voi kysellä kalastuslupien perään. Retkeilyyn on laaja perustuotevalikoima, kaikkea löytyy retkikeittimistä ja repuista telttoihin ja makuupusseihin. Retkeilijälle sekä metsästäjälle ovat myynnissä myös oivalliset vaatteet harrastuksiinsa.

Kotimaisuus kunniassa.

Maritan perusajatus on myydä mahdollisimman paljon suomalaista tuotetta, sillä kotimaisilla tuotteilla pidetään työ Suomessa.

- Olen ottanut valikoimiin turvallisia ja luotettuja suomalaisia laatumerkkejä kuten Rapala, Retki, Savotta, Sasta, Mora, Topman, Vision. Ja jatkoksi tunnettuja ulkomaisia hyviksi koettuja brändejä kuten Fjällräven, Chevalier, Abu Garcia ja moni muu. Meillä on myynnissä myös lappilaisia käsintehtyjä puukkoja vaikka lahjavinkiksi.

Lemmikeille löytyy ruokien lisäksi paljon tarvikkeita. Onpa jopa muutama vuokrattava koirankuljetushäkki ja haukkupantakin tarjolla. Aihki on myös Suomen pohjoisin Royal Canin -koiranruokien myyjä.

Erä- ja lemmikkitarvikeliike Aihki palvelee Kittilässä osoitteessa Valtatie 32–24. Liike on avoinna maanantaista lauantaihin, Marita vastaa puhelimeen myös muinakin aikoina.

Jaspis Toivonen

 

aihkioy.fi

 

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Etusivun näytteet

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2022
Nettitaivas