Levinyt!
 

Kengät kiertoon Stadiumin kautta

28.04.2016

Viime vuoden kampanja saa jatkoa

Suomalaisen perheen eteinen ja kaapit täyttyvät usein lenkkikengistä. Lapsen jalka kasvaa niin, että hänelle saatetaan ostaa uudet lenkkarit pari kertaa vuodessa. Köyhissä kehitysmaissa tilanne ei ole aivan näin auvoinen. Siellä kouluun päässyt lapsi saattaa kulkea päivittäin koulumatkansa useita kilometrejä polttavan kuumalla hiekalla paljain jaloin.

Stadium ja ASICS uusivat nyt vuosi sitten ensi kertaa toteutetun ja suuren suosion saaneen Tansanian hyväksi suuntautuvan hyväntekeväisyyskampanjansa. Kampanjassa asiakkaat saivat luovuttaa lenkkareitaan eteenpäin Stadium-liikkeiden kautta. Kampanjaan on kutsuttu mukaan myös suomalaisia urheilijoita kautta maan. Levillä mukaan lähti ampumahiihtäjä Ella Heinonen, joka luovutti keräykseen juoksulenkkarit.

EllaHeinonen

– Hieroja-fysioterapeuttini Marita Siljannon kautta sain kutsun mukaan tähän, Heinonen sanoo.

Hyvää mieltä antajalle

Hyväntekeväisyyteen osallistumista ei kauaa tarvinnut miettiä.

– Itse, kun urheilen, niin tiedän kuinka tärkeää on, että varusteet ovat hyvät ja kunnossa. Samalla tulee itselle hyvä mieli, sanoi Ella.

 

Heinonen kertoo ampumahiihtokautensa sujuneen vaihtelevasti sairastelun takia, vaikka menestystäkin tuli SM-hopean ja -pronssin muodossa. Heinosen hiihtokausi päättyy tänä viikonloppuna Inarin Kultapullokisoihin.

– Tavoitteena on hyvä suoritus. Siellä on vuotta vanhempia tyttöjä vastassa, ja taso on kova. Aion ottaa aivan kaiken irti, koska se on kuitenkin kauden viimeinen kilpailu.

Kesällä ampumahiihtäjän harjoitteluun kuuluu monipuolisesti liikuntaa rullahiihdosta pyöräilyyn ja uintiin sekä kuntosaliin. Heinonen kehuu Levin aluetta sopivaksi rullahiihtämiseen, jossa pyöräteiden asfaltit ovat hyvät. Utsuvaara ja Levitunturi ovat hyviä huiputtaa. Treeniohjelmaan kuuluu olennaisena osana myös ammunta.

– Jos yhdellä kertaa voi parhaimmillaan mennä noin 250 patruunaa, niin noin 3 000 patruuna voi hyvinkin tulla vuodessa täyteen.

Motivaatiota Tansanian tyttöjen koulutyöhön

Kuka tahansa voi siis viedä vanhat ehjät ja puhtaat lenkkarinsa kierrätykseen Stadiumin myymälöihin kautta maan. Liikunnan Kehitysyhteistyö LiiKe ry lähettää kengät edelleen Tansaniaan. Tämän vuoden keräyksellä tuetaan erityisesti Etelä-Tansanian Mtwara-Mikindanin maakunnassa sijaitsevien kahdeksan yläasteen tyttöoppilaita.

Kyseisissä kouluissa tyttöjen päättökokeiden tulokset ovat olleet erityisen huonoja, ja vain maksimissaan 25 prosenttia tytöistä suorittaa yläkoulun hyväksytyksi. Liikunnan, terveyskasvatuksen ja tasa-arvotyön avulla pyritään vahvistamaan sekä tyttöjen että heidän perheidensä motivaatiota viedä yläkoulun opinnot loppuun asti.

LiiKe ry:n Ari Koivu kertoo, että vuoden 2015 Run, Care and Reactivate -keräyksen lenkkarit auttoivat erityisesti alakoulujen lapsia ja varsinkin heikommassa asemassa olevia. Keräykseen kaivataan tänä vuonna erityisesti lasten lenkkikenkiä, mutta myös aikuisten hyväkuntoiset lenkkarit ovat tervetulleita.

Henri Jokela

stadium.fi   –lue lisää kohdasta Run, care, reactivate

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2021
Nettitaivas