Levinyt!
 

Vuoden 2016 hiihtokeskuksella takana hyvä kausi

28.04.2016

Kiitos kuuluu kaikille

Jo viidettä kertaa vuoden parhaana hiihtokeskuksena palkitun Levi Ski Resortin laskettelukausi päättyy äitienpäivään. Hiihtolatuja kunnostetaan niin kauan kuin se on mahdollista ja järkevää. Lumitilanne on hyvä, mutta äitienpäivän jälkeen keskus hiljenee, eikä hissejä ole kannattavaa pyörittää, kun ei ole asiakkaitaka.

JouniPalosaari

Vuoden hiihtokeskus 2016 -palkinnon perusteena oli määrätietoinen, innovatiivinen, suunnitelmallinen ja pitkäjänteinen kehitystyö, jota Levi on tehnyt palvellakseen niin koti- kuin ulkomaisiakin matkailijoita. Siitä on kasvanut monipuolisen tarjonnan ansiosta varteenotettava vaihtoehto perinteisille alppimaille, ja se on huomioinut kehityksessään myös lapsiperheet.

– Levi on kansainvälisesti houkutteleva keskus, jonka kaikilla osasilla on tärkeä merkitys kokonaisuuden kannalta. Tunnustus on palkkio tehdystä työstä, ja kiitos siitä kuuluu kaikille Levin toimijoille. Se lämmittää ja velvoittaa, joten me emme pysähdy paikallemme. Kehitys ja investoinnit jatkuvat, ja katse on jo tulevassa, sanoo Levi Ski Resortin toimitusjohtaja Jouni Palosaari.

Investointeja lumetukseen, valaistukseen sekä South Pointille

South Pointista on tullut laskettelijoiden suosikkikohde. Sen lasten hiihtokeskus Leevilandia on turvallinen alue, jossa perheiden on hyvä viettää aikaa. Sinne on suunnitteilla toinen mattohissi ja erilaisia lisäaktiviteetteja. Etelärinteille on tehty myös muita kehityssuunnitelmia lähivuosille.

– Positiivisena ongelmana voisi mainita, että South Pointille rakennetut tilavat paikoitusalueet ovat käyneet jo pieniksi. Ongelmaan puututaan ja rakennamme lisää paikoitustilaa. Lumetusjärjestelmiä ja valaistusta kehitetään edelleen, jotta rinteet kestävät kasvavien laskettelijamäärien rasituksen ja alkukauteen saadaan lisää rinnevalikoimaa. Maailmancup-rinteen lumetusta tehostetaan, ja myös lumen säilöntä World Cupia varten on harkinnassa.

– Hissilippujen myynti kasvoi viime vuodesta noin kuusi prosenttia, ja vuokraamon sekä hiihtokoulun kasvulukemat olivat ulkomaisten asiakkaiden lisääntymisen ansiosta vieläkin suurempia. Kiitos Levin alppikoulun, meille valmistuu jatkuvasti uusia, ammattitaitoisia hiihdonopettajia, mikä on keskukselle äärimmäisen tärkeää.

Uusi vuosi pääsiäistäkin vilkkaampi

– Vilkkain aika Levin rinteillä oli ensimmäinen hiihtolomaviikko, jonka kiireisimpänä päivänä rinteitä kulutti noin 7 000 laskettelijaa. Kokonaisuutena hiihtolomien kasvu oli 9 prosenttia, joten kotimaisia matkailijoita oli liikkeellä hyvin. Pääsiäisen vilkkaimpana päivänä rinteissä viiletti 6 000 henkilöä, mutta selkein nousu tuli vuoden vaihteessa, sillä uuden vuoden alla 30.12. Levin rinteillä oli rinnekansaa enemmän kuin pääsiäisenä. Fatbike- ja talvikävelyreitit houkuttelivat myös talven aikana mukavasti ulkoilijoita.

Levi Ski Resort on parhaillaan mukana työhyvinvointi ja -turvallisuushankkeessa, jossa kartoitetaan ja kehitetään hiihtokeskusten työntekijöiden oloja ja viihtyvyyttä. Yhtiö on panostanut turvallisuusasioihin määrätietoisesti ja sai tunnustukseksi siitä pari vuotta sitten Pohjolan turvallisuuspalkinnon. Palosaari pitää työhyvinvointia tärkeänä asiana, sillä hänen mielestään henkilökunta on yhtiön suurin voimavara.

– Kun saimme kuulla hankkeesta, kiinnostuimme siitä heti. Kun henkilökunta voi hyvin, myös yhtiö voi hyvin, hän sanoo.

Timo Koivisto

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Etusivun näytteet

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2022
Nettitaivas