Levinyt!
 

Digi Auroran tavoite on kaksinkertaistaa matkailutulot

21.04.2016

Matkailu- ja liikennepalvelut ostettaviksi yhdestä palvelusta

Levillä pohdittiin Lapin liiton matkailustrategian tavoitteita ja tavoitteiden toteutusta viime viikolla. Lapin liiton matkailuasiantuntija Satu Luiro kertoo, että vuoden 2025 visiona on saada Lappiin yli kolme miljoonaa rekisteröityä yöpymistä vuodessa. Samalla koko Lapin matkailutulo tuplaantuisi nykyisestä noin 630 miljoonasta eurosta.

– Tavoitteena on, että Lappi olisi elinvoimainen, kansainvälinen, helposti saavutettavissa oleva ympärivuotinen matkailukohde. Lappi tulisi olla saavutettavissa kaikilla liikennemuodoilla. Tänne olisi suoria kansainvälisiä lentoyhteyksiä, ja maaliikenneyhteyksien pitää toimia ja koko matkaketjun olla sujuva, Luiro sanoo.

satu_luiro

Lapin liiton matkailuasiantuntija Satu Luiro visioi, että Lapin matkailutulo kaksinkertaistuisi
vuoteen 2025 mennessä.

Hän korostaa, että strategisia kumppanuuksia tulisi osata tunnistaa ja hyödyntää entistä paremmin. Kehitettävää on myös markkinoinnissa ja erityisesti kesämatkailuun liittyvässä tuotekehityksessä.

– Lapin matkailun tulisi olla helposti löydettävissä, varattavissa ja ostettavissa digitaalisten kanavien kautta. Tärkeää olisi löytää uusia kohderyhmiä, Luiro esittää.

Hän nostaa esimerkiksi venäläismatkaajien vähentymisen jopa puolella, joka kuitenkin kompensoitui muista maista tulleilla matkailijoilla.

– Kokonaisuudessa pääsimme nollatulokseen, mikä on torjuntavoitto. Esimerkiksi kiinalaisten rekisteröidyt yöpymiset kasvoivat 50 prosenttia, se on hyvä kasvu, Luiro kiittelee.

Yhden luukun periaate

Luiro kertoo, että Lapin liiton yhtenä tavoitteena matkailun lisäämiseksi on Digi Aurora -hanke. Hankkeen tarkoituksena on luoda verkkoalusta, joka linkittää matkailu- ja liikennepalvelut paremmin yhteen yhdestä paikasta helposti ostettaviksi. Verkkoalustan kautta olisi mahdollista hankkia kaikki lentolipuista liityntäliikenteen lippuihin.

– Kun matkailija saapuu lentokentälle, alusta voisi lisäksi lähettää kännykkään tiedon, että revontulibussi lähtee tuolta pysäkiltä 200 metrin päästä, kuskina on tämän näköinen ja niminen henkilö, hänen kauttaan voit tilata vaikka mansikoita syötäväksi revontuliajelun ajaksi, Luiro visioi.

Luiro toteaa kokonaisvaltaisen verkkoalustan vaativan kuitenkin verkkoliiketoiminnan osaamisen parantamista yrityksissä. Digi Aurora vaatii myös liityntäliikenteen toimivuutta, joka esimerkiksi Rovaniemen ja Kittilän välillä on vaillinainen. Linja-autovuorot eivät kohtaa lentoliikenteen kanssa tarpeeksi tehokkaasti.

– Tärkeää onkin saada liikennöitsijät mukaan hankkeeseen.

Henri Jokela

 

 

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2021
Nettitaivas