Levinyt!
 

Vihurien hiihtäjät eivät sadetta hätkähdä

21.04.2016

Perinteistä, luistelua ja Ellan lettuja

Sunnuntaiaamuna 17.4. taivaalta satoi puhdasta vettä, ja pisarat rikkoivat yön aikana pihalle muodostuneiden vesilammikoiden pinnan. Mietin, aikovatkohan Immelän Vihurit tosiaan hiihtää moisessa kelissä perinteeksi muodostuneet hiihtokisansa, mutta hetken päästä puhelimeen kilahti viesti, joka vahvisti hiihtojen alkavan suunnitellusti klo 13.

vihurin hiihdot

Kisakeskuksena toimi Gondolialueen paviljonki, jonka ympärille oli viritetty kisaladut. Paikalle alkoi saapua innokkaita hiihtäjiä hyvissä ajoin ennen kisan alkua. Vihurit olivat selkeästi päättäneet näyttää sään haltijoille, mistä heidät on tehty. Paviljongin grillissä tirisivät jo makkarat, ja Ella Paksuniemi paisteli lettuja, jotka kuuluvat olennaisesti hiihtopäivään.

Sade hellitti hieman, ja hiihdot saivat sittenkin kohtuullisen mukavat puitteet. Kaikki saivat valita hiihtotyylinsä, tilanteen mukaan osa sarjoista hiihdettiin yhteislähtönä, osa väliaikalähdöllä, ja sarjoja oli kaikille halukkaille. Ladulle lähdettiin hymy huulilla, ja kilpakumppanitkin kannustivat toisiaan.

Yhdessäolon iloa ja hiihdon riemua

Vihurien hiihdot eivät ole pelkät hiihtokisat. Sinne tullaan tapaamaan ystäviä ja viettämään aikaa yhdessä. Kisamakkarat ja Ellan letut tekevät hiihdon jälkeen aina kauppansa. Kun kysyn mestarilta, mikä on maistuvien lettujen salaisuus, saan vastaukseksi, että sehän on salaisuus. Niin, maailmassa pitää tosiaan olla myös salaisuuksia, ja kerran vuodessa Ellan lettuja pääsee kuitenkin maistelemaan Vihurien hiihdoissa. Ei ole pakko tietää enempää.

Hiihdot saivat alkunsa Hännisen pellolta Immeljärven rannasta 14 vuotta sitten, ja niistä on muodostunut vuotuinen perinne, jota odotetaan. Kun katseli lasten riemua ja yhteishenkeä kisapaikalla, näki perinteen merkityksen. Toisiaan kannustavat ja muiden saavutuksista aidosti iloitsevat lapset saivat hyvälle tuulelle ja tekivät sateiseenkin päivään aurinkoisen tunnelman. Kisan lopuksi jaettiin luonnollisesti mitalit, ja kaikki osallistujat palkittiin, minkä jälkeen olikin aika lähteä kuivattelemaan varusteita kotosalle.

Timo Koivisto

 

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2021
Nettitaivas