Levinyt!
 

Tomi Kokko toi treenihenkiset Leville

14.04.2016

Keho timmiksi, kunto nousee, kilot karisevat

Personal trainer sekä liikunta-alan yrittäjä Tomi Kokko on mies, joka oli muun muassa mukana järjestelemässä viime vuoden maaliskuun Levin Tough Viking -tapahtumaa. Sami Hedberg treenasi ja pudotti painonsa alle 100 kilon Tomin neuvoilla viime vuonna suorittaessaan 365 keikan urakkaansa. Tomin LIFW-tiimi osallistuu jälleen heinäkuussa Samin luomaan Pullukka Run -tapahtumaan Vierumäellä ja syksyn Tough Viking -kisaan.

tomi_kokko_LIFW

Tomi Kokko, 30, on energinen ja valoisa kaveri, joka elää niin kuin opettaa – tarkkaan mietitty ravinto ja treenaus tuo elämänhallintaa ja energiaa. Ja virtaa hänellä riittää niin yrittäjänä kuin treenarinakin. Vantaalla syntynyt, aikanaan suomenmestaruuksia judossa voittanut Tomi lähti armeijan jälkeen Australiaan, jossa hän opiskeli personal traineriksi sekä starttasi oman yrityksen kymmenkunta vuotta sitten.

Niin sai alkunsa Lean In Five Weeks Challenge -treeniohjelma ja oma ruokavalio, jolla on saatu muun muassa kiireiset ja ylipainoiset bisnesihmiset hoikemmiksi ja kuntoon, ensin Australiassa ja muualla Euroopassa, Suomessa heinäkuusta 2014 lähtien. Ohjelma antaa ravintoneuvontaa ja ohjeita treenaukseen, jotka voi tehdä kotona tai reissussa, ei tarvita kuntosalia tai erikoisia välineitä. Vinkkejä tulee myös muuten elämän muutokseen, ei yksin ravinnon suhteen.

Verkossa sekä ihan elävänä

– Yhteisö on meille tärkeä ja se toimii tosi hyvin facebookissa, Instagrammissa ja livetreenit Periscopessa. Mutta välillä on hyvä tavata myös kasvokkain, siksi tällaiset yhteiset matkat ovat tärkeitä. Olen pitänyt myös muutamissa paikoissa ravintoseminaareja, niitäkin on tulossa lisää, sanoo Tomi Kokko.

Porukalla tehtiin treenimatka marraskuussa Balille, jonne suunnataan uudestaan syksyllä. Nyt tultiin pääsiäisen jälkeen 18 hengen voimin Leville treenaamaan pidennetyksi viikonlopuksi, ja Lapin reissu uusitaan myös tulevana talvena. Tällä matkalla ryhmä majoittui Loma-Paksuun, ja jokseenkin kaikki Levin liikuntavaihtoehdot ehtivät olla testissä. Ohjelmassa oli laskettelua, lumikenkiä, maasto- ja alppihiihtoa, moottorikelkkailua, avantouintia ja kehonpainotreenejä ulkona sekä kuntosalilla. Myös Levin eturinteen portaille ehdittiin hikoilemaan.

– Suomessa meillä on nettivalmennuksen ja ohjelman käynyt läpi jo yli 3 100 ihmistä, painoa on pudonnut satoja kiloja ja vyötäröt kaventuneet metritolkulla. Kun aloitin, ei ollut rahaa markkinointiin yhtään ylimääräistä, ja siinä vaiheessa tajusin sosiaalisen median maailman, se oli otettava haltuun. Homma toimii nyt netissä, siellä ollaan aktiivisia, jaetaan ravintovinkkejä ja tuetaan toisiamme. Lisäksi  pääkaupunkiseudulla on live-valmennusryhmä.

Itsensä kehittäminen ja aallonharjalla eteneminen

Tomi Kokko matkustaa jatkuvasti ympäri maailmaa ja osallistuu erilaisiin biohakkereiden, ravintosiantuntijoiden ja liikunta-alan yrittäjien seminaareihin oppiakseen uutta ja kuullakseen viimeisimmät tuulet. Hyvinvointiala on Suomessa kasvussa ja tietynlainen muotitrendi, mutta osaavia tekijöitä sopii kyllä joukkoon.

– Ei ikinä pysty sanomaan, että on täysin valmis. On koko ajan seurattava, mitä tapahtuu ja mitä on tutkittu. Mutta meillä on selkeä oma linja yrityksessämme, olemme suunnan näyttäjiä, siksi ei haittaa, vaikka joitakin ideoita lainataankin. Kuitenkin olen itse se voimavara, jota ei voi muualle kopioida. Organisaatiossamme on 2 vakinaista ja viisi tekee osa-aikaisesti tai yritystensä kautta. Sellainen kymmenen prosenttia on näkyvää, kaikki muu tehdään taustalla, että pysytään iskussa ja moodissa.

Toukokuun 9. alkaa seuraava haaste elämäntapamuutosta halajaville. Jos oman kropan hyvinvointi kiinnostaa, haluaa kohottaa kuntoaan tai keventyä, kannattaa harkita. Hengissä pysyy ja voi hyvin, kun yhdistää ja nappaa parhaat ohjeet ravintosuosituksista sekä on valmis lautasellaan pieneen kapinaankin.

Jaspis Toivonen

9.5. alkaa seuraava Tomi Kokon valmennus.

http://www.leaninfiveweeks.com/

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2021
Nettitaivas