Levinyt!
 

Kiihdytyskisa Levi Drag Race käynnistää kelkkaviikonlopun 15.–16.4.

14.04.2016

Suomi–Norja -maaottelu kiihdytysradalla?

Levi tarjoaa 15.–16.4. rautaisannoksen moottorikelkkailun ystäville. Viikonloppu lähtee käyntiin perjantaina 15.4. klo 16.30 Levi Drag RaceX -kiihdytyskilpailun aika-ajoilla eturinteellä. 2-hissin ala-asemalta ylös rinteeseen ajettavan kilpailun kulkua on helppo seurata, ja kisapaikalle on vapaa pääsy.

kelkat_kiihdyt

Kiihdytys ajetaan kuudessa sarjassa, kovimmista vauhdeista vastaavat Top Fuel -luokan turboilla ja ilokaasulla terästetyt menopelit, joista irtoaa jopa 500 hevosvoimaa. Hyvissä olosuhteissa loppunopeudet voivat kohota jopa 200 kilometriin tunnissa. Luokassa ajaa muun muassa viime vuoden kisan voittaja ja Suomen mestari Christian Wikström. Mukaan on ilmoittautunut ennakkoon 80 kuljettajaa, joista puolet on norjalaisia, joten kisasta on tulossa aikamoinen maaottelu.

Aika-ajojen jälkeen alkaa noin klo 19 pudotuskilpailu, jonka lopuksi finaaleissa kohtaavat päivän parhaat kuljettajat. Kisapaikalla palvelee puffetti, lapsille on alueella minikelkkarata ja aikuisille tuote-esittelyjä. Avoimella varikolla voi ihastella viritettyjä kelkkoja, ja tauolla ennen pudotusajoja voi hankkia oman kulkupelin kelkkahuutokaupassa. Palkinnot jaetaan kisapaikalla noin klo 20.30.

Tuoreet EM- ja MM-kakkoset Osmo ja Pihlaja crossiin

Lauantaina 16.4. ajetaan Levin moottoriradalla, 6 km Leviltä Muonion suuntaan, Levi SnowX -snowcross, joihin on ilmoittautunut ennakkoon toistasataa kuljettajaa. Vauhdikkaassa lajissa, jossa tapahtuu jatkuvasti, taistellaan kynsin ja hampain lähtöviivalta maaliin asti. Ilmavimmat hypyt ja kovimmat vauhdit nähdään Pro Stock- ja Pro Open -luokissa. Mukana ovat myös tuore MM-kakkonen Aki Pihlaja sekä EM-kakkonen Mikko Osmo.

kelkat_cross

Crossiradalle kuljettaa ilmainen kisabussi, joka liikkuu nonstopina klo 10–16 Zero Pointilta Kinos Safarien kautta moottoriradalle ja takaisin, pääsylippu kisaan maksaa 5 €. Alueella palvelee ravintola, josta saa maukasta täytettä vatsalleen, ravintolassa on myös anniskeluoikeudet. Kisa-alueella on moottoriurheiluaiheista ohjelmaa myös lapsille.

Päivän aikana ajetaan luokat junioreista naisiin ja veteraaneihin, se alkaa harjoituksilla ja aika-ajoilla klo 10. Kilpailut huipentuvat iltapäivällä luokkien finaaleihin. Junioriluokkien palkinnot jaetaan kisapaikalla päivän lopuksi, aikuisten luokkien palkintojenjako on Hullu Poro Areenalla noin klo 21. Los Bastardos Finlandeses esiintyy Areenalla illan päätteeksi.

Timo Koivisto

Facebook/Levi Drag RaceX & Levi SnowX

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2021
Nettitaivas