Levinyt!
 

Kelkkakisojen virallinen ääni tulee Ylläsjärveltä

07.04.2016

Aina äänessä, usein myös mikrofoni kädessä

Yleisötapahtumissa kuuluttaja huolehtii, että yleisö viihtyy ja kääntää päänsä oikealla hetkellä oikeaan suuntaan. Eläen mukana tilanteissa hän antaa oman mausteensa elämyksiin ja jakaa myös monipuolista infoa. Moottorikelkkakisoissa näistä asioista huolehtii Jarkko Ylläsjärvi, kelkkakansan viralliseksi ääneksi kohonnut mies, jolta eivät jutut lopu, mutta kuka on mies äänen takana?

jarkko yllasjarvi

– No, tällainen pirssikuskihan minä, pyörittelen vielä isäni taksin rattia, mutta parhaillaan olemme valmistelemassa sukupolvenvaihdosta, joten taksiyrittäjäksi tässä ollaan alkamassa. Isälle kiitos, että olen saanut järjestettyä työvuorot niin, että ehdin kulkea sivuammattina kuuluttajana erilaisissa tilaisuuksissa akselilla Kilpisjärvi-Jyväskylä. Ohjelmassa on kelkkakisoja, jäärata- ja jokkis-ajoja, messuja sekä pilkki- ja hiihtokisoja, reilut 30 keikkaa vuodessa. Vielä mahtuu lisääkin, ei kun yhteyttä minuun vaan, jos jossakin tarvitaan ääntä, Jarkko sanoo.

– Tämä kuuluttajahomma lähti vuonna 2013 Harrinivan Arctic Big Air -moottorikelkkojen hyppykisasta, jota lähdin juontamaan lähes pystymetsästä. Olen kyllä luonnostani tällainen moottoriturpa. Sitä ennen olin tehnyt vain pieniä juontokeikkoja, mutta se poiki heti myös Kittilän Moottorikerhon snowcrossin SM-finaalikuulutukset Levillä. Tänä talvena olen juontanut yhtä kisaa lukuun ottamatta kaikki Suomen snowcross-kisat Jyväskylän MM-osakilpailua myöten. Kiitokset vain Muotkan Katille Moottoriliittoon antoisasta yhteistyöstä.

Levi Drag RaceX ja Levi SnowX 15.–16.4.

Jarkko on lupsakka kaveri, jolta irtoaa hersyvällä huumorilla maustettua tarinaa tuntikaupalla. Hän tuntee kelkkakisojen kuskit ja taustat ja osaa yhdistellä tietojaan radan tapahtumiin. Kisoissa kulkiessaan hän pysyy mukana lajin ytimessä ja tietää alan viimeisimmät uutiset. Kuulutuksia ei suunnitella ennakkoon, sanat tulevat hetkeen reagoimalla ja kisan tapahtumissa täysillä mukana elämällä.

– Olen aina ollut avoin puheissani, murre on vahva osa minua, se tulee kaupan päälle, jos minut kutsutaan juontohommiin. Tavoitteenani on antaa lipun maksaneille elämys, jossa osataan kiinnittää huomio oikeisiin asioihin, ja jossa ummikkokin pääsee tapahtumaan sisään. Hyvä kokemus saa tulemaan uudestaan, ehkä seuraavalla kerralla mukaan lähtee myös kaveri.

Ylläsjärvi kelkkailee itsekin tilanteen mukaan, työt häiritsevät tosin talvisin harrastuksia. Tälle talvelle kelkan mittarissa on tuhat kilometriä, mutta se tuplaantunee vielä kevään aikana. Ylläksen hulppeat reitit ja maisemat ovat tavallisin kelkkailukohde, mutta joskus ajopeli viedään myös Pohjois-Ruotsin tuntureille.

– Levi Drag RaceX ja Levi SnowX ovat hienoja tapahtumia, sinne kannattaa tulla kotoa asti, asui sitten missä päin maailmaa tahansa. Molemmat lajit ovat vauhdikkaita ja tapahtumarikkaita. Kiihdytyksessä nähdään nopeita reaktioita ja räjähtäviä lähtöjä, crossissa taas ilmavia hyppyjä sekä rajuja yhteenottoja ja ohituksia. Perinteisestihän huhtikuun puolivälissä on myös kevään parhaat kelit, Jarkko vinkkaa.

Timo Koivisto

Facebookissa nimellä Kuuluttaja Jarkko Ylläsjärvi.

 

 

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2021
Nettitaivas