Levinyt!
 

Levin Huskypuistolla takana vilkas talvi

07.04.2016

Kasvua Keski-Euroopasta

Levin Huskypuisto on yksi Levillä matkailevien suosikkikohteista. Pitkänäperjantaina siellä oli vuorossa Levin Matkailun viikko-ohjelmaan kuuluva Arktiset ajopelit, jossa päästiin kokeilemaan huskysafaria ja poroajelua sekä tutustumaan puiston asukkaisiin. Kysyin muutamalta ulkomaalaiselta vierailijalta, mikä päivässä oli parasta. He pitivät porokyytiä ja huskyjen hurjaa vauhtia hienona kokemuksena, mutta päivän parhaaksi anniksi he sanoivat tarinat puiston elokuvatähdistä sekä Reijo Jääskeläisen seikkailuista maailmalla.

huskyt_valjakko

– Tämä talvi on kokonaisuutena yllättänyt positiivisesti, samanlaista viestiä on kuulunut myös muilta alan yrityksiltä ympäri Lappia. Asiakkaita on tullut ympäri maailmaa, mututuntumalla sanoisin, että ranskalaisten ja saksalaisten määrä on lisääntynyt eniten. Venäläisten määrä on tasoittunut, ja heitä tulee nykyään läpi talven, ei enää vain uutena vuotena, mikä on myös hyvä asia, sanoo puiston isäntä Reijo Jääskeläinen.

– Briteistä tulee jo paljon vakioasiakkaita, jotka ovat olleet täällä aikaisemmin pakettimatkalla ja tulevat uudestaan omatoimimatkalle. Lisääntyvät reittilennot Euroopasta suoraan Kittilään tarkoittavat lisääntyviä matkailijamääriä. Koska ryhmäkoot kasvavat, kuljetusjärjestelyjen toimivuuteen keskustasta ohjelmapalveluihin kannattaa panostaa.

Varaukset ennakkoon

Huskypuiston asiakkaat ovat edelleen suurimmaksi osaksi suomalaisia, elokuvaeläimet houkuttelevat ihmisiä tulemaan useampaankin kertaan. Jääskeläinen on hakenut mallia tutustumiskierroksen tarinallisuuteen ulkomaiden kohteista ja aikoo kehittää sitä edelleen. Levin viikko-ohjelmassa mukana oleva Arktiset ajopelit on ollut suosittu ohjelma, myös kahden ja neljän kilometrin huskysafarit ovat myyneet mukavasti. Moni puistokierrokselle tuleva haluaa ostaa nykyään myös huskyajelun.

 huskyt_koirasudet

– Uutiset lisääntyvästä lentoliikenteestä Kittilään eivät aiheuta suurempia muutoksia. Kehitämme asiakastiloja tarpeen mukaan, mutta koirien puolesta pystymme palvelemaan jo nyt lisääntyviä matkailijavirtoja. Ensi talvelle on alkanut tulla jo varauksia ja kyselyitä, mikä on hyvä asia. Jos haluaa tulla safarille tai tutustumiskäynnille, kannattaa tehdä ennakkovaraus hyvissä ajoin, jotta ei tulisi pettymyksiä. Meillä voi olla joskus täyttä, emmekä kykene ottamaan aina vastaan ex tempore -tulijoita. Onneksi ihmiset ovat alkaneet huomioida sen entistä paremmin.

– Tämän talven runsas lumimäärä aiheutti välillä ongelmia, sillä vesi nousi järven jäälle, missä meidän safarireittimme suurimmaksi osaksi sijaitsevat. Saimme kuitenkin kaikki safarit tehtyä, mutta lisätyötä lumi ja jäälle noussut vesi teettivät. Nyt kelit ovat loistavat, ja niitä riittäisi vielä pitkään, mutta pistämme pillit pussiin huhtikuun puolivälissä, kesäkauden aloitamme juhannuksen tienoilla, Jääskeläinen sanoo.

Timo Koivisto

 

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2021
Nettitaivas