Levinyt!
 

Jurtasta saa reilua ruokaa asiakkaan ehdoilla

07.04.2016

Syö majatalossa tai tilaa kokki mökille

Majatalo Jurtta Rautusjärvellä, 15 km Leviltä Inarin suuntaan sijaitseva entinen seurakunnan leirikeskus, on kunnostettu matkailukäyttöön. Majataloa emännöivät sisarukset Elina ja Katri Palosaari apunaan heidän äitinsä Eija Sierilä. Toisinaan myös muu perhe ja kaverit auttavat, sillä erityisesti suurten ryhmien kanssa apukädet ovat paikallaan. Jurtassa palvellaan lappilaisen avoimesti ja rennosti.

jurtta_ulko

Viidentoista huoneen majatalossa on tilaa suuremmallekin ryhmälle. Siellä toimii myös A-oikeuksin oleva tilausravintola, jossa niin majoittujat kuin muutkin vieraat voivat halutessaan ruokailla. Leviltäkin on helppo poiketa Jurttaan syömään, kun haluaa ruokailla lämminhenkisessä ja kodikkaassa ympäristössä. Pääkokkina keittiössä häärää Elina, joka on hankkinut kokin kannuksensa Hullu Poron ravintoloissa. Keittiön valikoimiin kuuluvat myös catering-palvelut.

– Jurtan ravintolan voi varata esimerkiksi erilaisiin juhliin ja yritysten tapahtumiin. Meille mahtuu ruokailemaan yli sata ihmistä kerrallaan. Tilaa on siis isommillekin ryhmille, esimerkiksi kelkkasafareiden taukopaikaksi Jurtta soveltuu hyvin. Ravintolavaraukset kannattaa tehdä pari viikkoa etukäteen, jotta voimme ja suunnitella tilaisuuden mukaiset tarjoilut, sanoo Elina.

Asiakkaan toiveiden mukaan

– Meiltä voi tilata ruoan myös mökille toimitettuna tai vaihtoehtoisesti pöytiin katettuna, tarvittaessa tulemme myös itse kokkaamaan. Perusajatuksena on laittaa rehtiä kunnon kotiruokaa asiakkaiden toiveiden mukaan, myös suositut kolmen ja neljän ruokalajin luksusmenut perustuvat aitouteen, eivät fine diningiin.

jurtta_sis

– Yritysryhmien aamiaiset ovat kysytyimpiä keitrauspalveluita, olemme suunnitelleet valmiiksi kevyen ja terveellisen Hyvän aamun aamupalan, Äijäaamupalan ja Aamiaisbrunssin. Lounaaksi on tarjolla esimerkiksi salaatteja, keittoja ja kiusauksia. Illallisista suosituimmiksi ovat nousseet poronkäristys- ja Tex Mex -versiot. Muokkaamme kaikki ateriat asiakkaan toivomusten mukaan, minimihenkilömäärä cateringissa on 4 henkilöä, maksimia ei ole.

Elina alkoi Jurtan emännäksi reilut neljä vuotta sitten, kun entinen seurakunnan leirikeskus oli myynnissä. Hänen lapsuuden leirimuistonsa sieltä saivat tekemään keskuksesta tarjouksen, joka hyväksyttiin. Jurtta sijaitsee aivan Inarintien vieressä kelkkareitin varrella. Se soveltuu hyvin myös hiihtäjän tukikohdaksi. Majatalo on koiraystävällinen, koiralatukin lähtee heti sen nurkalta, lisäksi ympärillä on paljon hyviä ulkoilumaastoja.

– Jurtta toimii ympäri vuoden, ja sen pihapiiri ja ympäristö tarjoavat hyvät mahdollisuudet niin talveksi kuin kesäksikin erilaisille ulkoilmaohjelmille. Safariryhmille olemme järjestäneet muun muassa pilkkiretkiä saalisvarmalle Rautusjärvelle. Vaikka saaliit eivät komeile koollaan, pieniä ahvenia voi äityä joskus tulemaan runsaastikin.

Timo Koivisto

jurtta.fi

 
 

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Etusivun näytteet

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2022
Nettitaivas