Levinyt!
 

Vaihto-opiskelijat Taivaanvalkeiden ideariihessä

14.11.2014

Kansainvälistä näkökulmaa.


Lapin Yliopiston teollisen muotoilun kansainväliset vaihto-opiskelijat ideoivat Levillä uusia matkailupalveluja. Kyse oli vaihto-opiskelijoiden Arctic Inspiration -työpajasta sekä pelillisyyttä elinkeinoelämässä soveltavasta PESO-hankkeesta.
Nelipäiväinen vierailu lokakuun lopulla sisälsi aivoriihityöskentelyä ja rastitehtäviä, joissa päästettiin luovuus valloilleen, aiheena Taivaanvalkeiden ympäristöön Könkäälle suunnitteilla oleva elämyskeskus. Opiskelijat olivat kotoisin Slovakiasta, Sloveniasta, Hollannista, Yhdysvalloista, Belgiasta, Italiasta, Japanista ja Ranskasta.

HulluPoro opiskleijat hyppy
- Kansainvälisten opiskelijoiden kokemukset maailmalta sekä ulkopuolinen näkökulma Lappiin ja sen mahdollisuuksiin toivat hyviä ideoita. Tehtävät suunniteltiin pareittain, ja jokainen pari suunnitteli kolme ideaa, joista valittiin yksi, jota lähdettiin kehittämään. Lopulta saatiin viisi esitystä elämyskeskuksen toteuttamiseksi, sanoo lehtori Lauri Snellman Lapin Yliopistosta.
- Tällaiset työpajat ovat hyödyllisiä kaikille osapuolille. Oppilaat pääsevät luomaan ja kehittämään ideoitaan, ja yhteistyöyritys taas saa kansainvälistä näkökulmaa kehitteillä olevaan kohteeseen. Olemme järjestäneet Arctic Inspiration -työpajoja aikaisemmin muun muassa Savukoskella, Kemijärvellä ja Suomulla.

Elämyspuisto työn alle.


Opiskelijat esittelivät työpajan päätteeksi työnsä tulokset Päivikki Palosaarelle, Mika Latvalle sekä Hullu Poron ravintolatoimenjohtaja Annukka Paksuniemelle. Ideoita oli mietitty ja hiottu tarkasti, ja esityksissä havainnollistettiin, miltä keskus voisi näyttää, ja miten se toimisi. Elämyksellisyyttä oli lisätty monenlaisin aktiviteetein, ja myös pelillisyys tuli esiin hyödyntämällä mobiilitekniikkaa.
Luonto ja lappilainen historia sekä legendat olivat merkittävässä osassa opiskelijoiden esityksissä. Niissä huomioitiin joulu, vuodenajat sekä metsän monipuolisuus, lisäksi hyvän ja pahan vuorovaikutus oli otettu esiin eri näkökulmista. Hyvät ja pahat tontut, sekä vuodenaikojen valon vaihtelu oli hyödynnetty, ja myös opetuksellisuus oli valittu osaksi elämyksiä. Tietoa haluttiin jakaa muun muassa Lapin marjoista ja sienistä.
Lapin luonnon ja vuodenaikojen vaihtelun huomaaminen elämyksenä tuli hyvin esiin. Opiskelijat olivat päästäneet työpajassa ideansa valloilleen, ja projektien nimet, Joulun pimeä puoli, Vuodenaikamatka, Metsäseikkailu, Elementtien kokeminen ja Taikametsä, kertovat vain osan siitä, miten paljon he saivat lyhyessä ajassa ideoitua.
- Saimme opiskelijoilta runsaasti erittäin toteuttamiskelpoisia ideoita. Esimerkiksi Tonttulan satama on hyvä idea, joka palvelisi niin paikallisia kuin matkailijoitakin. Olemme kehittäneet ajatusta elämyspuistosta jo puolitoista vuotta ja nyt toteutus alkaa vuodenvaihteen jälkeen suunnittelutyöllä. Rakennustyöt aloitetaan ensi kesänä, sanovat Päivikki Palosaari ja Mika Latva.
(Timo Koivisto)

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2021
Nettitaivas