Levinyt!
 

Kilpailunjohtajien vinkit Levin kelkkaviikonloppuun

31.03.2016

Vapaaehtoiset ovat tervetulleita talkoisiin.

Huhtikuun puolivälissä Levillä jyrähtää käyntiin odotettu kelkkaviikonloppu, jossa kuljettajat kilpailevat moottorikelkkojen drag racessa sekä snowcrossissa. Kun rinteessä juhlitaan samana viikonloppuna lisäksi Levi Battery Springeriä, jossa nähdään muun muassa lumilautahyppynäytös ja -kilpailu, moottorikelkkashow sekä rinnebileet, viikonlopusta ei puutu vauhtia.

AslakKake 

Levi Drag RaceX -kiihdytyskilpailun johtaja Aslak Niittyvuopio sekä Levi SnowX -snowcrosskisan johtaja Kake Mäkitalo odottavat 15.–16.4. käytäviä kisoja jo vesi kielellä. Järjestelyorganisaation runko on kasassa ja ydintehtäviin on löydetty jo sopivat tekijät, mutta vapaaehtoisia tarvitaan lisää, sillä snowcrosskisassa työskentelee noin 130 talkoolaista.

– Kun tulee mukaan järjestelyihin, pääsee osaksi mahtavaa ryhmää ja katselemaan kisoja eri kulmasta ja aitiopaikalta. Jos olet kiinnostunut tulemaan mukaan, laita sähköpostia osoitteeseen kerholle sihteeri@kimk.net), saat tarkempaa tietoa asiasta, sanovat Aslak ja Kake.

Nopeat johtajat kisojen puikoissa.

Kake Mäkitalolla on omakohtaista snow crossin kisataustaa vuosilta 1998–2003. Talvisin Levin katujen ja pihojen lumettomuudesta huolehtiva mies sai nyt kilpailunjohtajan tehtävän Mika Kuuselalta, jolta saa tarvittaessa taustatukea. Aslak Niittyvuopio on Levin Kotipizza-yrittäjä ja oli looginen valinta kiihdytyskilpailun johtajaksi, sillä hänellä on lajista kokemusta myös radalla. Hänen ennätyksensä kelkan sarvissa huitelee 190 km/h tietämillä.

– Kilpailunjohtaja huolehtii ennen kisoja luparuljanssista, suunnittelee kisajärjestelyt ja hommaa sopivat toimitsijat eri tehtäviin. Kilpailuissa hän on vastuussa niiden sujumisesta, sääntöjen noudattamisesta sekä ennen kaikkea kaikkien turvallisuudesta.

aslka niittyvuopio

– Drag race -kisa ajetaan luokittain kuutiotilavuuden mukaan. Se alkaa aika-ajoilla, minkä jälkeen siirrytään pudotuskilpailuun pareittain. Parhaat kohtaavat toisensa päivän päätteeksi finaaleissa. Top fuel -luokassa Levin eturinnettä ylös kiitää jopa yli 400-hevosvoimaisia turbolla ja ilokaasulla terästettyjä laitteita. Suomen huiput tulevat kisaan mukaan, ja Norjasta on tulossa todella kovia kuskeja ja laitteita, Aslak lupaa.

– Snowcrossissa starttaa luokittain 10–15 kelkkaa yhteislähtönä samalta viivalta kymmenen minuutin erään, jonka ensimmäinen maaliin tulija on voittaja. Lajissa nähdään paljon tilanteita ja näyttäviä hyppyjä. Mukaan ovat tulossa Suomen huiput Aki Pihlajan johdolla, ja koska Altan MM-osakilpailu on vain viikkoa ennen Levin kisoja, ehkä sieltä saadaan myös joukko ulkomaalaisia huippuja, toivoo Kake.

Tunnelma kisoissa kiihtyy loppua kohti. Taukojen aikana voi tutustua kelkkoihin avoimella varikkoalueella, kisapaikoilla on tarjolla myös oheisohjelmaa ja purtavaa.

Levi Drag RaceX starttaa perjantaina 15.4. klo 16, Levi SnowX taas alkaa lauantaina 16.4. jo klo 10 ja jatkuu pitkälle iltapäivään. Eturinteellä ajettavaan kiihdytyskisaan sisäänpääsy on vapaa, snowcrossiin Levin moottoriradalle se maksaa 5 €, radalle kuljettaa nonstop-bussi klo 10-16 Zero Pointilta.

Timo Koivisto

kimk.net

levi.fi/levibatteryspringer

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2021
Nettitaivas