Levinyt!
 

Petri Laaksosen kevätkonsertissa kuullaan uusia säveliä

31.03.2016

Jaloa hiihtoa luistellen.

Säveltäjä ja laulaja Petri Laaksosen tuotteliaasta kynästä ovat lähtöisin euroviisut Eläköön elämä, Sata salamaa, Oot voimani mun, sekä klassikko Täällä pohjantähden alla. Kuulijoiden sydämiin hän on laulanut itsensä myös lukuisilla romanttisilla iskelmillä ja laulelmilla, joululauluilla sekä hengellisillä sävelmillä.

PetriLaaksonen

Petri Laaksonen on pidetty laulaja niin konserttisaleissa kuin kirkoissakin. Välittömänä esiintyjänä ja sielukkaana tulkitsijana hänellä on poikkeuksellinen kyky koskettaa kuulijoita melodisilla ja elämänmakuisilla lauluillaan. Aikuiseen ikään ehtineellä taiteilijalla on elämän kokemusta ja tulkintaa, joka saavuttaa kuulijat helposti.

Mutta elämä ei ole vain konsertteja, kun Lapissa ollaan. Murtomaahiihto, se jalompi hiihto, on aina ollut lähellä Laaksosen sydäntä, ja kilometrejä on kertynyt hienoissa maisemissa. Pohjoisen kevätkonsertit kiertävät muun muassa hiihtäjän mansikkapaikat kuten Saariselän, Ylläksen, Oloksen, Pyhän ja Levin maisemat.

– Ladulla on ollut hyvä meno, luistellen sujui tässä viimeksi loistavassa säässä matka Luostolta Pyhälle. Valo voittaa luonnossa, ja laduilla on välillä haastavia, pitkiä nousuja ja vastapainoksi hyviä laskuja. Ei ole liian helppoa, mutta nautittavaa, sanoo Laaksonen.

Uusia tuulia konsertteihin.

Viime vuosi oli Laaksosen kannalta menestyksekäs. Säveltäjänä hän vietti 30-vuotista juhlavuottaan, sillä euroviisu Eläköön elämä syntyi vuonna 1985, ja hän julkaisi myös viiden vuoden tauon jälkeen uuden levyn, In Memoriam - Elät aina minussa.

Sielukas uutuuslevy ja siihen liittyvä koko maan kattava konserttikiertue saavutti laajaa huomiota mediassa ja sai yleisöltä kiittävän ja innostuneen vastaanoton.

– Nyt on vihdoin uutta ja tuoretta konserttiohjelmistoa, ja esitän tällä Lapin kiertueella valoisia ja kevääseen sopivia kappaleita. Uusi levy on otettu todella hyvin vastaan ja näinä CD-levyjen myynnin suhteen varsin ankeinakin aikoina, on sitä myyty hyvin, voi olla ihan tyytyväinen. Vaikka levyn aihe nousee kuolemasta, on se tunnelmaltaan valoisa ja toiveikas. Teema on selkeästi kiinnostanut kuulijakuntaa, sanoo Petri Laaksonen.

Petri Laaksosen sävellys Sata salamaa koki lisäksi huiman renessanssin, sillä Vain elämää -ohjelmassa Antti Tuisku esitti sen uutena versiona ja se nousi vuoden suurimmaksi hitiksi.

Levillä Petri Laaksonen laulaa suurella sydämellä niin uuden levynsä koskettavia lauluja kuin varhaisempiakin sävelmiään. Petri Laaksosta säestää muusikko Petri Hatakka, koskettimet. Laaksonen itse soittaa pianoa laulun ohella. Kappelin konsertti on tulvillaan lauluja elämästä, rakkaudesta, kaipauksesta sekä toivosta arkisen vaelluksen keskellä.

Perjantaina 1.4. Petri Laaksonen konsertoi Ylläksellä Äkäslompolossa Pyhän Laurin kappelissa klo 20.

Suurella sydämellä Levillä Marian kappelissa lauantaina 2.4. klo 20.00, liput 20 eur ovelta tuntia ennen (käteismaksu).

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2021
Nettitaivas