Levinyt!
 

Kranio-sakraalihoito saa eläinten ja ihmisten rytmit kuntoon

31.03.2016

Apu moneen vaivaan.

Iitulan hevostallilla Kittilässä oli vietettiin 20.3. hyvinvointipäivää, jolloin tallin hevoset saivat kranio-sakraalihoitoa. Lempeä ja kokonaisvaltaisesti vaikuttava kehoterapia optimoi kehon liikkuvuutta, ja sillä voidaan helpottaa myös monia vaivoja. Kehon kudosten kraniaalirytmi voi häiriintyä stressin, rasituksen tai tapaturmien tuloksena, se on fysiologinen rytmi, kuten sydämen tai hengityksen rytmi.

sakraalihierontaa

Hoitajan tehtävä on auttaa palauttamaan oikea rytmi sekä rentoutumaan ja vapautumaan traumoista. John E. Upledgerin kehittämä kranio-sakraali on hoitomenetelmä, jonka juuret juontavat osteopatiaan, lähtökohtana on kranio-sakraalijärjestelmän manipulointi. Järjestelmä on aivokopan ja selkärangan muodostama toiminnallinen kokonaisuus, joka suojaa aivoja ja selkäydintä sekä avustaa selkäydinnestekiertoa. Kehon epätasapaino, tukokset tai jännitykset hidastavat aivo- selkäydinnesteen kiertoa, jolloin keskushermoston toiminta häiriintyy.

Kranio-sakraalihoitajan kevyt ote palauttaa aivo-selkäydinnesteen normaalin kierron, mikä edistää fyysistä ja mentaalista paranemista ja palauttaa kraniaalirytmin ennalleen. Rantsilalainen Anne Alanko Ama Help Horsesista tekee hoitoja pääasiassa Pohjois-Suomen alueella. Hoidettavina hänellä on enimmäkseen hevosia ja ihmisiä, mutta myös muutamia koiria.

Santtu nautiskeli rauhallisena.

- Kraniolla voidaan hoitaa lähes kaikkia vaivoja paitsi syöpää sekä fyysisiä tapaturmien aiheuttamia vammoja, kuten murtumia. Sitä käytetään myös kivunlievitykseen sekä yleisen elämänlaadun parantamiseen. Säännöllinen hoito auttaa pitämään tukokset poissa, omia hevosiani hoidan kerran kuukaudessa, sanoo Anne.

Katja Bäckin lämminveriruuna Corleone Shark eli Santtu pääsi Iitulan asukkaista ensimmäisenä Annen hoitoon. Se oli syksyllä apaattinen sekä ruokahaluton, ja sen selkä oli silloin pahasti jumissa. Talven pitkät tarhapäivät sekä säännöllinen treenaus ovat rentouttaneet hevosen, ja tuloksena on jo ykkös- ja kakkossija edellisistä ravistarteista. Vaikka tulosta on tullut, Katja halusi silti tarkistuttaa, onko Santulla kaikki kunnossa.

Alanko aloitti hoidon avaamalla kevyellä käsien paineella hevosen selän alueelta kraniaaliset rytmit. Hän havainnoi käsillään hevosen värähtelyjä, paikallisti hoidon edetessä ongelmakohtia ja avasi niitä hoitavilla käsillään. Ongelmia löytyi munuaisista sekä oikean puolen jaloista. Santtu oli hoidon aikana rauhallinen, välillä se oli tarkkaavainen, ajoittain se meinasi lähes vaipua uneen. Ainoastaan pään alueelta hoidettaessa se muuttui hieman rauhattomaksi.

- Ongelma-alueet tuntuvat kuumotuksena, pistelynä tai jopa tärinänä hoitajan käsiin. Jos kipu on kova, hevonen voi muuttua rauhattomaksi, jolloin hoito tehdään edeten hiljalleen ulompaa kipukohtaa kohden. Hoidettava korjaa asentoaan jo käsittelyn aikana, kun tuntee käsien paineen hoidettavalla alueella. Tämä on tukihoitomuoto, eikä se sulje pois eläinlääkärin palveluita, Anne muistuttaa.

Timo Koivisto

 

amahelphorses.com

 

 

 

 

 

 

 

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Etusivun näytteet

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2022
Nettitaivas