Levinyt!
 

Jammun lippuun luottaa Vmax maalla, merellä ja lumella

23.03.2016

Safareista varaosiin.

Eero Heininen on ollut Levillä kelkkayrittäjänä yli 20 vuotta. Vmax Oy perustettiin vuonna 1995, ja ensimmäisen vuoden Heininen toimi Perhesafarilla alihankkijana ja työkokemusta keräten. Omaa toimipaikkaa on sittemmin vaihdettu useampaan kertaan, sillä aluksi oltiin vuokratiloissa. Vihdoin saatiin tukikohta omalle maalle Levintien varresta, josta tehtiin kaupat 2011.

vmaxkaikki

Paikka on ideaalinen, sillä omaa maata pitkin pääsee turvallisesti viralliselle reitille, tilaa on omalle harjoitusradalle ja lasten ainutlaatuiselle Safaripuistolle. Lisäksi täällä tehdään kelkkojen huollot ja myydään tarvikkeita. Yamahan brändille Heininen on ollut uskollinen koko toiminnan ajan, se on luotettava moottorinvalmistaja myös kesälajeihin. Kesällä yritys toimii lisäksi Helsingin Jollaksessa myyden moottoreita ja järjestäen muun muassa vesijettisafareita.

vmaxramijaeero

Vuonna 2010 yrityksen nimi muuttui Vmax Rentals Oy:ksi ja kotipaikka Kittilään. Osakkaaksi tuli Rami Koivuniemi, Eeron 20-vuotias poika, joka on varttunut äitinsä Tiina Koivuniemen luona Kittilässä.

– Rami on ollut syy siihen, että olen halunnut tehdä yritystoimintaa täällä. Tämän talven olen ollutkin melkein pulassa, kun Rami lähti tammikuussa armeijaan Ivaloon Lapin Rajajääkärikomppaniaan. Rajajääkäri ei oikein ehdi kevääksi kelkkafirmaan, ja luotettavan työvoiman saanti ei ole ihan yksinkertaista tälle alalle.

Heinisen nykyinen perhe on myös viettänyt useamman talven Levillä vuokraamolla, tytär Ella on samoin kuin Ramikin kasvanut moottorimaailmassa. Ja Ramin kaksospikkuveljet on niin ikään värvätty välillä Leville.

Aina on hauskaa.

– Rami ihmetteli kerran pienenä, ett isä, milloin sä menet oikeisiin töihin, niin kuin muutkin isät. Poika ei voinut käsittää sesonkiyrityksen arkea eikä kelkkailua työksi. Ramista on kasvanut monitaitoinen ja idearikas kaveri, joten yrityksellä on innostunut jatkaja, sanoo Eero.

– Päänvaivaa aiheutti aikanaan myös euron tulo. Se ensimmäinen vuodenvaihde oli yhtä kaaosta, venäläisiä asiakkaita oli paljon ja heillä markkoja sekä dollareita ja euroja taskut täynnä. Kortteja ei siihen aikaan niinkään harrastettu. Sitten tulivat manuaaliset korttihöylät, ja nyt elämää helpottavat mobiilit maksupäätteet. Eikä käteiskauppaa enää niin paljon käydäkään, mutta onneksi silloin vielä Kittilässäkin oli pankkeja.

Hyvät varusteet, parempi mieli.

Safariyrityksessä ollaan asiakaspalvelun ytimessä. Asiakas varustetaan kypärin ja kunnollisin ajovarustein. Periaate on ollut aina hankkia laadukkaita 2-osaisia ajopukuja, jotka istuvat molemmille sukupuolille, kokoja riittää, ja kaikille saadaan sopivat ja siten myös mukavat asut. Visiirilliset kypärät ovat laatutavaraa, ne eivät herkästi huurru ja osassa on jopa aurinkosuojat.

– Jos varusteiden hankintahinta onkin vähän korkeampi, niin ne myös kestävät pitempään. Asiakastyytyväisyyskin paranee, kun koko setti on kunnossa.

vmaxsafarille

Asiakkaat neuvotaan heidän taitojensa mukaisille reiteille ja alkuperehdytys on perusteellinen. Reitille voi lähteä luottavaisena, vaikka olisi ihan ensi kertaa kelkan sarvissa. Ajoa voi harjoitella turvallisesti myös suljetulla treeniradalla. Lapsille on oma Safaripuisto, vastaavaa ei Lapissa ole. Puistossa on leikkimökki ja tulistelupaikka, ja siellä on oikeita moottorikelkkoja mini-ihmisille, huristella voi turvallisesti.

– Meillä on tahtoa kehittää omaa yritystoimintaa vielä paremmaksi. Alueena tämä on paras mahdollinen, tässä on tilaa toimia ja reitit lähellä. Toivosin, että Kittilän kuntapäättäjiäkin kävisi tutustumassa paremmin, mitä Levin monet yritykset oikeasti tekevät. Leviltä puuttuu myös edelleen sellainen kelkkailijoiden yhteinen kohtaamispaikka. Meille ovat kaikki tervetulleita porisemaan, mutta ajatusta voisi kehittää pitemmällekin. Ykkösasiana bussipysäkki kantatien varteen tähän kohdalle parantaisi asiakkaiden kulkua keskustasta meille, kaikilla kun ei ole omaa autoa, luettelee Eero toivelistaansa.

Jaspis Toivonen

 

www.vmaxrentals.fi

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2021
Nettitaivas