Levinyt!
 

Simpukoita syödessä tyyli on vapaa

23.03.2016

King Crab Housen simpukkatorstait kiinnostavat.

Viime kaudella lanseerattu simpukkatorstai on King Crab Housen keittiömestari Jouni Laitilan mukaan nyt suosittu.

– Viime kaudella simpukkatorstait olivat hiljaisempia, mutta nyt ihmiset ovat ne löytäneet. Simpukat kiinnostavat varsinkin suomalaisia, asiaan lienee osuutta myös sillä, että simpukat ovat mukana Levin viikko-ohjelmassa, Laitila sanoo.

Simpukoiden valmistamisesta Laitila neuvoo, että tärkeintä on oikea kypsyys.

Kingcrab Housen keittiömestari Jouni Laitila kertoo, että simpukkatorstait ovat lyöneet itsensä läpi varsinkin suomalaisten keskuudessa.

– Simpukka menee herkästi ylikypsäksi, jolloin sen rakenne muuttuu purkkamaiseksi. Mutta muuten simpukka on sellainen, että sen kanssa käy lähes mikä kastike tahansa.

Hän jatkaa, että torstaisin simpukoiden kera tarjottava kastike vaihtuu viikoittain.

– Meillä on ollut esimerkiksi valkoviini-, tumma olut - ja omenasiideripohjaisia kastikkeita. Vain luovuus on rajana. Kunhan kastike vain on hyvää, niin se toimii.

King Crab Housessa tarjottavat simpukat tulevat Tanskasta. Toimitusaika Tanskasta on lyhyt, joten simpukat pysyvät tuoreina. Simpukoiden syönnissä tyyli on Laitilan mukaan vapaa.

– Voi käyttää vaikka pientä haarukkaa, tai jos haluaa hifistellä, niin toisen simpukan kuorta voi käyttää pihteinä.

Simpukkatorstaita on tarkoitus jatkaa loppukevääseen, ainakin huhtikuun puolivälin yli.

Kuningasrapu kiinnostaa aasialaisia.

Kuluva kausi on yleisestikin mennyt erinomaisesti.

– Päästiin jatkamaan vanhalla henkilökunnalla, joten kaikki osaavat hommansa jo valmiiksi, se helpottaa paljon. Aasialaisten ja keskieurooppalaisten asiakkaiden määrä on selvästi kasvanut, Laitila kertoo ravintolan kuulumisia.

Hän sanoo, että aasialaiset ovat hyvin kiinnostuneita kuningasravusta.

– Kuningasrapu on tietyllä tavalla uusi, tai enemminkin aika vähän käytetty raaka-aine.

Kuningasravun valmistuksessakin kypsennysaika on tarkka. Se on melko voimakkaan makuinen, mutta maun saa kyllä peitettyä, jos ravun valmistaa väärin.

Kuningasrapu tuntuu tekevän hyvin kauppansa. Laitila arvioi, että kauden aikana rapua menee jopa pari tuhatta kiloa. Kiivaimman sesongin aikana rapua menee noin 40 kiloa päivässä. Yksi rapu painaa yleensä kolme–neljä kiloa, mutta jopa 15-kiloisia yksilöitä on Jäämerestä pyydetty.

Ravintolassa on myös akvaario, josta ihmiset saavat ihastella ihka eläviä kuningasrapuja. Laitila naurahtaa, että asiakkaat ovat innokkaita nimeämään akvaarion asukkeja, mutta ravintolan henkilökunta ei ole raaskinut nimiä antaa.

– Ihmiset käyvät ohi kulkiessaan usein katsomassa mereneläviä. Varsinkin lapset ovat hyvin kiinnostuneita elävistä kuningasravuista.

King Crab Housen filosofian mukaan tarkoituksena on tehdä helposti lähestyttävää ja hyvää ruokaa.

– Kaikkemme tehdään, että ruoka on hyvää, ja kaikkea olisi saatavilla kaikille. Esimerkiksi kuningasravun hinta saattaa tuntua kovalta, mutta sitä on saatavilla myös burgerina, jolloin hintaa on saatu alaspäin.

Henri Jokela

 

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2021
Nettitaivas