Levinyt!
 

Sähköautolla ostokset kulkevat mökeille päästöttömästi

17.03.2016

Verkkokauppa palvelee mökkiläisiä.

K-Market Levinporon kauppias Ismo Tolonen myöntää, että alkuun sähköauto epäilytti.

Viime marraskuussa vietettiin liikekeskus Poron Portin avajaisia. Samalla ovensa avasi K-market Levinporo. Viikolla kahdeksan K-Market Levinporon pihaan kaartoi Nissan Leaf täyssähköauto, jolla Levinporon verkkokauppaostosten kotiinkuljetus Levin alueen mökeille hoituu päästöttömästi.

levinporo sähköauto

Kauppias Ismo Tolonen kertoo, että verkkokaupan kotiinkuljetuksen suosio on ollut vaihtelevaa.

– Lauantain aamupäivät ja illat ovat kiireisintä. Pitkäperjantaille on jo aika paljon ollut kysyntää, Tolonen sanoo.

Hän sanoo, että vaihtopäivänä ihmiset eivät halua tuhlata aikaa kaupassakäyntiin, joten mökkiasukkaat tilaavat ruoat kotiinkuljetuksella. Tolonen kertoo ihmisten olleen tyytyväisiä kotiinkuljetuspalveluun. Myös tilaa ja nouda -palvelu on mahdollista, eli kaupan henkilökunta kerää verkkokauppaostokset valmiiksi ja asiakas noutaa valmiit ostokset kaupasta.

– Kotiinkuljetuksesta täytyy sopia erikseen, sillä verkkokaupassa toimitusalue on pelkän postinumeron mukaan. Lisätietokenttään voi laittaa osoitteen, ja me soitamme ja varmistamme, mihin aikaan toimitus tapahtuu, Tolonen sanoo.

Tolonen on ylipäänsä melko tyytyväinen siihen, miten asiakkaat ovat uuden K-Marketin löytäneet.

– Ollaan siinä, missä ajateltiinkin. Sesonkina porukkaa on ollut oikein hyvin, hiljaisena aikana tilanne on haastava, mutta sitä se on varmasti kaikille.

Sähköauto yllätti positiivisesti.

Ismo Tolonen kertoo, että Nissan Leaf täyssähköauto tuli K-Market Levinporon käyttöön Plugit-Finlandin ja Nissanin maahantuojan aloitteesta. Auto on Levinporon käytössä huhtikuun loppuun saakka. Se, nähdäänkö Nissan Levinporon väreissä taas ensi vuonna, on Tolosen mukaan vielä päättämättä. Tolonen myöntää ensi alkuun suhtautuneensa epäileväisesti uuteen kulkupeliin.

– Olin vähän skeptinen, että mitenkä sen kanssa tullaan toimeen. Hyviä kokemuksia tästä on, helppo ja mukava ajaa. Se ei paljoa tavallisesta autosta eroa, tehoa on vähän enemmän kuin normaalissa autossa. Hiljainen se on ja vakaa.

Yhtä asiaa Tolonen kuitenkin haluaisi kehittää sähköautoissa.

– Toimintasädettä kun saisi vähän lisää. Toisaalta tällä on Muonioonkin kuljettu, että siihen se riittää.

– Kyllähän se tällainen kannattaa melkein laittaa, jos vaikka työmatkaa on se 50 kilometriä. Ajaminen on halpaa ja käsittääkseni huoltokaan ei ole kallista, kauppias aprikoi.

Henri Jokela

www.k-ruokakauppa.fi

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2021
Nettitaivas