Levinyt!
 

Vuoristomaisemista tuntureille

17.03.2016

Lara halusi nähdä Lapin talven kokonaisuudessaan.

Pohjoisespanjalaisesta Léonin kaupungista kotoisin olevat Lara Arredondo työskenteli viime talvena Inarin maisemissa tammikuusta kesäkuuhun. Lappi ihastutti Arredondon siinä määrin, että pohjoiseen oli tultava uudestaan.

Tällä kertaa Arredondo halusi kuitenkin nähdä Lapin talven kokonaisuudessaan, joten hän saapui Kittilään marraskuussa. Kotiin Espanjaan hän lähtee huhtikuussa. Arredondo on tämän kauden aikana työskennellyt Lapin Luontoelämyksen ja Polar Lights Toursin palveluksessa muun muassa oppaan tehtävissä.

lara

– Olen huomannut, että Levillä turisteja on enemmän kuin Inarissa. Täällä on todella hienoa. Rakastan Lappia, ihmiset ovat upeita ja ystävällisiä Arredondo sanoo.

Viime talvena Arredondo halusi näyttää isälleen ja veljelleen, millaista elämänmeno ja luonto Lapissa ovat. Tänä talvena Arredondo teki pitkää päivää, jotta voisi järjestää unohtumattoman talvipäivän myös muille perheenjäsenilleen. Kaikkiaan Léonista matkasi Kittilään 13 vierasta, osa vieraista viipyi viikon, osa kaksi.

Kylmästä energiaa.

Naurunremahdukset ja iloinen puheensorina täyttävät metsän, kun seitsemän Arredondon perheenjäsentä nauttii vinhasta rekikyydistä. Sillä välin osa vieraista on kokemassa vauhdin hurmaa huskyjen kyydissä.

Arredondo sanoo viihtyvänsä kylmässä ilmanalassa hyvin.

– Kylmä antaa energia, ja valon kauneus on jotain uskomatonta, värit vaihtuvat päivän aikana paljon ja joka päivä on erilaista.

Arredondo kertoo, että vaikka hän ja hänen perheensä tulevat Espanjasta, eivät lumi ja pakkanen ole täysin vieraita. Pohjoisessa vuoristojen ympäröimässä Léonissa lämpötila laskee talvella pikkupakkasille. Lumen rakenne on kuitenkin hieman erilainen kuin meillä Suomessa, kotiseudulla lumi on jäisempää.

– Kaikkialla Espanjassa ei ole lämmintä ja aurinkoista ympäri vuoden, niin on vain etelässä, Arredondo muistuttaa.

Palvelun saaminen omalla äidinkielellä arvossaan.

Levin alueella matkailun parissa työskentelee iso joukko ympäri maailmaa tulleita ihmisiä. Äidinkielenään muuta kuin suomea puhuvat työntekijät ovatkin muun muassa ohjelma- ja safaripalveluja tarjoaville yrityksille tärkeä voimavara. Esimerkiksi Perhesafareilla on töissä sveitsiläinen opas.

– Eräs itävaltainen firma tuo meille paljon saksankielisiä asiakkaita, jotka ovat usein vähän vanhempaa väkeä, joille englanti voi olla vähän vaikeaa, joten saksankielinen opas on meille tosi tärkeä, Taina Kurula Perhesafareista sanoo.

Lapland Safariksen Miia Komi kertoo, että heidän palveluksessa on äidinkielenään saksaa, ranskaa ja englantia puhuvia, ja he ovat yritykselle hyvin tärkeä voimavara.

Palvelun saaminen omalla äidinkielellä on Kurulan ja Komin mukaan ainakin asiakkaiden antaman palautteen mukaan hyvin arvostettua.

– Hyvää palautetta on saatu. Joulun aikaan meillä oli töissä myös venäjänkielinen opas. Venäläiset eivät kovin hyvin englantia osaa, joten venäjää puhuva opas oli hyvin tärkeä, Kurula sanoo.

Komi lisää, että varsinkin ranskalaiset ovat hyvin onnellisia ranskankielisestä palvelusta.

– Charter-ryhmille on aina ranskalaiset oppaat. Viikkolähdöissä meillä on aina englanninkielinen opastus, mutta joskus saatetaan pyytää ranskankielistä opasta, ja ranskalaiset ovat todella onnellisia, jos se onnistuu.

Henri Jokela

 

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2021
Nettitaivas