Levinyt!
 

Sirkka juhli päiväänsä esiintyen ja palkiten

29.10.2014

Kyläpäre päiväkodin urheille hoitajille.

Sirkan päivää juhlittiin Hotelli Hullu Porossa sunnuntaina 26.10. Sirkan päivä on vuosittainen tapahtuma, jota odotetaan ja, joka saa sirkkalaiset sekä naapurikyläläiset kokoontumaan. Juhlassa huokuu hyvä yhteishenki ja toisista välittäminen. Lavalla nähdään aina monenlaisia nuoria lupauksia, mutta myös vanhempia, ikuisia lupauksia.
Immelän Vihurit palkitsevat työrukkasilla vuosittain aktiivisen seuran toimijan, ja kyläyhdistys kyläpäreellä yrityksen tai yhteisön, joka on tehnyt arvokasta työtä Sirkan hyväksi. Vihurien työrukkaset sai tänä vuonna Eila Mäkitalo, joka on muun muassa pitänyt lasten puolia päiväkodin tilaongelmissa ja ollut yksi seuran näytelmäkerhon kantavia voimia.
Sirkan kyläyhdistyksen kyläpäreen saivat päiväkodin hoitajat, jotka ovat jaksaneet taistella urheasti sisäilmaongelmien ja niiden aiheuttamien muuttojen keskellä pitäen koko ajan lapsista hyvää huolta. Pärettä olivat noutamassa Ella Paksuniemi ja Ulla Ylimattila päiväkodin lasten kanssa.

 Minun Sirkka -kilpailu innosti tarinoimaan ja taiteilemaan.

sirkka on paras

Viljo Köngäs Immelsäätiöstä ojensi juhlassa tuhannen euron shekin Immelän Vihurien nuorten liikuntaan. Vihurien puheenjohtaja Tanja Hänninen arvostaa lahjoitusta ja sanoo sen olevan iso tuki seuran toiminnassa, johon kuuluu muun muassa leirejä, kerhoja, retkiä sekä vuosittaiset Immelän Vihurien hiihtokilpailut.
- Kerhojen vetäjiä kaivataan, sillä kiireinen sesonki pitää ihmiset työn touhussa, joten jos jollakin kiinnostaa olla mukana lasten kerhotoiminnassa, kannattaa ottaa yhteyttä. Kylä kasvaa ja haasteita riittää, toivomme tietysti lisää uusia ja vanhojakin kyläläisiä mukaan toimintaamme. Uudet ideatkin ovat aina tervetulleita, sanoo Hänninen.
Tänä vuonna juhlassa palkittiin lahjakortein myös Minun Sirkka -kilpailuun osallistuneita. Siihen sai osallistua kuvilla, videoilla, tarinoilla ja piirustuksilla, jotka päätyvät jatkossa täydentämään kylän internet-sivuja. Venla Wunderink ja Elli Nieminen palkittiin piirustuksestaan parhaasta Sirkasta. Palkinnon pokkasivat myös Kari Levinheimo vanhalla valokuvallaan Ounasjoen tukinuittoajoista ja Merja Kuningas uudella tunnelmallisella kuvallaan Sirkan koulusta.
Tulin itsekin yllättäen palkituksi tarinallani nuoruusaikojen, 1970–80 -lukujen lasketteluajoista Levillä. Juhlassa esitettiin myös Anna-Liisa Levinheimon valokuvilla maustettu tarina Sirkan kylän tavallisesta maalaiselämästä ennen matkailun nousua, kun kenelläkään ei vielä ollut kiire. Paljon on Sirkan kylä muuttunut niistä ajoista nykypäivään. Juhlan päätteeksi juotiin kakkukahvit 70 vuotta rekisteröitynä yhdistyksenä toimineen Immelän Vihurien kunniaksi, Vihurien tarinaa ennen rekisteröitymistä tutkitaan parhaillaan.
(Timo Koivisto)

 

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2021
Nettitaivas