Levinyt!
 

Elämänmuutos toi Pankakarit ja Aalto-storen Leville

10.03.2016

Pipolakissa ei korvia palella.

Levin Keskuskujalla jo toista talvea palveleva Aalto Storen pop up -myymälä tarjoaa asiakkailleen laatua ja mukavuutta tavoitteena hyvä olo, leikkisiä ja pehmeitä vaatteita toimivuudesta tinkimättä. Yrittäjinä toimivat talvisin Levillä viihtyvät savonlinnalaiset Marja ja Petteri Pankakari.

Aalto yrittäjät

- Päämerkkimme on saksalainen Naketano, jonka huippulaatuisten huppareiden ja collegehousujen mukavuuden voi tuntea parhaiten kokeilemalla niitä päälleen. Samalta merkiltä löytyy myös rentoja takkeja, jotka sopivat hyvin mäkeen ja vapaa-aikaan, sanoo Marja.

- Sweet Pantsin collegehousuissa on iloisia ja värikkäitä kuoseja, Pipolaki-pipot taas ovat ranskalaisen, baskereita  valmistavan, Olibertin perheen ystävän 1960-luvulla tapahtuneen Lapin vierailun tulos. Matkalla hän näki lappilaisen päähineen, joka piti korvat lämpiminä ja kuuli sanan pipolakki, toinen k-kirjain unohtui matkalle Ranskaan palatessa.

Muita merkkejä ovat esimerkiksi OTZ Shoes sekä Rubber Duck -kengät, joita Aalto Store myy ensimmäisenä Suomessa. SK Hoopin untuvatoppahameet lämmittävät lajissa kuin lajissa, lisäksi tarjolla on pieni valikoima laukkuja sekä asusteita kuten huiveja.

Aalto Storella on myös verkkokauppa, joten kauppaan pääsee, vaikka myymälä ei sillä hetkellä olisi paikkakunnalla.

Elämänmuutos toi tilaa unelmille.

Pankakarit päättivät muutama vuosi sitten muuttaa elämänsä suunnan ja alkaa elää enemmän itselleen. Petteri työskenteli aikaisemmin tietokonealalla ohjelmistosuunnitteluyrittäjänä, Marjan taustat taas ovat matkailualalla sähköisen liiketoiminnan asiantuntijana. Heidän pitkäaikainen haaveensa oman yrityksen perustamisesta toteutui Aalto Storen muodossa vuonna 2013.

Vaateala kiinnosti molempia, ja Marjalla on vaatesuunnittelijan koulutus, mistä on apua liikkeen tuotevalinnoissa, jotka tehdään laadun perusteella. Yrityksen nimi kertoo Saimaan aalloista, jotka soljuvat pariskunnan risteilyveneen alla kesäisin sekä tunturin aaltoilevasta lumenpinnasta, jonka päällä he nautiskelevat talvisin lumilaudoillaan. Harrastukset yhdistävät koko perheen. Heidän viisi lastaan nauttivat samoista lajeista kuin vanhemmat, joskus kesäisin jopa asutaan veneessä ja kuljetaan töissä sieltä käsin.

- Levi ja Savonlinna sopivat matkailukeskuksina elämäntapaamme. Kesäinen Savonlinna on matkailijoineen kuin talvinen Levi, molemmissa saamme olla keskellä kaikkea, ympärillä vain avara luonto. Nämä ovat meidän kaksi kotiamme, Levillä olemme lomailleet talvisin jo vuosikausia.

Timo Koivisto

www.aaltostore.fi

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Etusivun näytteet

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2022
Nettitaivas