Levinyt!
 

Teixeirojen tie Portugalin kautta Leville

03.03.2016

Lunta ja elämyksiä etsimässä.

Levi vetää puoleensa paitsi matkailijoita, myös eri alojen ammattilaisia ympäri maailmaa erilaisiin työtehtäviin. Teixeiran perhe tuli talveksi Leville Lappajärveltä, jossa heillä on sikäläisellä golfklubilla oma Floripa-ravintola. Lappajärven asiakaskunta koostuu pääosin golfaajista ja kesämökkiläisistä, ja ravintolan nimi tulee Andre Teixeiran kotikaupungin, Florianopoliksen, lempinimestä. Hän on kotoisin Brasiliasta, mutta muutti Portugaliin 2000-luvun alussa. Heillä on palveluksessaan puolenkymmentä ulkopuolista työntekijää.

Teixeirat

Anne Mari opiskeli Portugalissa vuosina 2006–2007 ja palasi sinne tarjoilijaksi vuotta myöhemmin, jolloin hän tapasi Andren. Vuonna 2011 pariskunta muutti Vaasaan ja vuonna 2013 edelleen Lappajärvelle, Anne Marin kotikonnuille, missä etsittiin yrittäjiä golfklubin ravintolaan. Levillä Anne Mari työskentelee tarjoilijana Bistro K5 Levissä ja Andre taas Hotel Levi Panoraman keittiössä kokkina.

- Ravintolamme Lappajärvellä on kiinni talvisin, ja aikaisempina vuosina olemme viettäneet talvet Brasiliassa Andren sukulaisten luona. Ravintola-asiakkaamme ovat kehuneet meille Leviä, ja kun löysimme työpaikat, päätimme lähteä tällä kertaa tänne etsimään lunta ja elämyksiä, sanoo Anne Mari.

- Andrelle ja tyttärellemme Gabrielalle tämä on ensimmäinen oikea talvi. Gabriela pääsi Sirkan päiväkotiin hoitoon, joten sekin asia järjestyi, ja hän viihtyy siellä hyvin. Hillarovasta löysimme asunnon, joka on pieni mutta riittävä, ja lähellä asuu useita työkavereitamme sekä Gabrielan päiväkodista saatuja ystäviä.

Työn ohessa ehtii harrastaakin.

Teixeirat ovat saman yrityksen palveluksessa, mutta eri osoitteissa, mitä he pitävät hyvänä vaihteluna, sillä he saavat viettää kesät sekä töissä että kotona yhdessä. Anne Mari pitää Bistro K5:n kodinomaisesta ilmapiiristä, Andre taas tykkää työskennellä Panoramassa esimerkiksi erilaisissa tapahtumajärjestelyissä. Asiakkaina on paljon ulkomaalaisia.

Andre harrastaa surfausta ja on unelmoinut pitkään pääsevänsä lumilautailemaan. Tänä vuonna sekin tuli mahdolliseksi, myös revontulet hän on jo nähnyt. Vaikka työ täyttää suuren osan elämästä, eivätkä vapaapäivätkään usein osu samaan aikaan, Levillä on ehditty harrastaa monenlaista.

- Täällä on paljon tekemistä, kuten elokuvateatteri, kylpylä ja luonto, missä ulkoilemme paljon Maya-koiramme kanssa. Koska ruoka ja juoma ovat työmme ja harrastuksemme, käymme usein tutustumassa myös Levin ravintoloiden antimiin. Olemme saaneet sieltä ideoita myös omaan ravintolaamme, Teixeirat sanovat.

Andre haluaa suomen kielen lisäksi oppia tuntemaan Suomea ja Lappia ja saada kokemuksia ja elämyksiä, jotka tuovat uutta sisältöä elämään. Asenne ja valmius muutoksiin ovat hänen mielestään tärkeitä asioita, jotta se on mahdollista. Myös kaverit Brasiliassa ovat kiinnostuneita siitä, millaista Lapissa on elää, joten tunnelmat Levin matkasta kantautuvat kauas.

Timo Koivisto

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2021
Nettitaivas