Levinyt!
 

Levin Kuurassa pääosassa hyvä ruoka ja mutkaton meininki

03.03.2016

Tilava ja mannermaisen rento.

Winebrasserie Ravintola Kuura on tämän talven uutuus Levillä eturinteen juurella. Kunhan aurinko saadaan esiin kunnolla, niin koko tunturin hienoin after ski ja samppanjaterassi avautuu. Veuve Clicquot tuo etikkettinsä mukaiset keltaiset somisteet ja DJ laittaa tunnelmamusat päälle. Kuura on varsinkin aikuiseen makuun iskevä kiva ruokailu- ja viihtymispaikka, myös lapsiperheelle paikka sopii ja lapsille on toki oma lista.

 Kuuranporukka

Terassikelejä odotellessa kannattaa piipahtaa kunnolla sisälle nauttimaan bistrotunnelmasta ja hyvästä ruuasta. Keittiöpäällikkö Lauri Närhi ja keittiömestari Joonas Mantila ovat virittäneet listat kevätmakujen iskuun.

Lounasta tarjoillaan joka päivä klo 12–17 ja á la cartea saa klo 17 alkaen. Ja kunhan vain väkeä on sisällä, niin avoinna ollaan lupien puitteissa. Keittiön sulkeuduttua vitriinistä löytyy pientä suolaista ja makeaa palaa myöhempäänkin iltaan.

– Kalat on vaihdettu alkusesongille kotimaisiin kuhaan ja loheen. Lounaalla maistuvat perusmaut, jotka valmistuvat nopeasti, eli lohikeitto, paistettu kala tai vaikka wieninleike. À la carten suosituin tuote on ehdottomasti ankka. Ja varmasti Kuura on yksi tunturin edullisimmista ruokapaikoistakin, sillä kolmella kympillä saa listalta alku- ja pääruuan, sanoo Närhi.

Ravintolan sisustus on valoisa ja korkeissa baarimaisissa pöydissä on tilaa suoraan rinteestä tultuakin. Toppatakin hihat eivät keilaa kenenkään lautasta lattialle. Avarista ikkunoista aukeaa maisema kylälle ja eturinteeseen.

Viinit ja Blockin herkkupizzat.

Ravintolapäällikkö Satu Vasama kertoo erilaisia viinejä löytyvän listalta runsaasti. Monia saa myös laseittain ja viinimaailma vie mennessään. Aina löytyy uusia makuja. Suunnitteilla on myös erityisiä maistelutilaisuuksia, muuten henkilökunta osaa neuvoa kyllä viinivalinnoissa.

– Maaliskuussa pidämme sellaisen koko kansan viinijuhlan. Ja auringon puolella oleva ulkoterassimme on sitten se aito samppanjan paikka. Voi hymyillä kilpaa auringon kanssa. Kevääksi tulee lisää pätevää henkilökuntaa töihin, joten viinivalinnoissa ja ruuassa osaamista riittää.

Kuuran alakerrassa on pizzaravintola Pizza Block, jonne pääsee suoraan kadultakin omasta sisäänkäynnistä. Blockin kanssa samoissa tiloissa toimii lisäksi Colorado Catering, josta voi tilata ja hakea itse tai saada mökilleen toimitettuna ruuat ja palvelut. Blockin pizzalista on täynnä herkullisia makuyhdistelmiä, ja pizzan saa myös gluteenittomalle pohjalle tehtynä.

Jaspis Toivonen

kuurabrasserie.fi

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2021
Nettitaivas