Levinyt!
 

Ferrarin avoautossa tarkenee pakkasellakin

03.03.2016

Pitihän se kyytiin päästä…

Myssy pois päästä ja tukka hulmuten, kuten mustan Ferrari California T:n kuljettajalla Emma Kimiläiselläkin, ja 560-hevosvoimainen keula kohti golfkenttää. Pakkasta on Levin paikallissäässä toistakymmentä astetta ja pikkusen lunta tuiskuaa auringon paisteen läpi, mutta avoautossa ei tulekaan kylmä. Sen verran taidokkaasti on tuulen vastus auton dynamiikassa otettu huomioon. Sisätiloja puhuroi suorastaan tehokas lämpöpuhaltimien arsenaali, varpaat ovat siis lämpimässä, tuulilasit pysyvät kirkkaina eikä korvia palele.

 ferrari

Nollasta sataan 3,6 sekunnissa, 560 hevosvoimaa, huippunopeus 315 km/h, vääntöä 755 newtonia. 3,9-litrainen tuplaturbo ja päästöt 250 g/km.

Ferrari oli Lapissa pr-kiertueella, jolla etsittiin kuvauksellisia, arktisia paikkoja, ja siten esitellään Lapin eksotiikkaa ja kauneutta myös kansainväliselle yleisölle. Ja samalla murretaan vähän myyttejä.

– Nyt todistetaan, että superurheiluautolla voi ajaa Lapin talvessa ja mielenkiintoa toki lisää, että puikoissa on nainen, formulakuljettaja ja nykyisin Ruotsin STTC-rallisarjassa kilpaileva PWR-tiimin Emma Kimiläinen. Meillä on myös menossa somekampanja, jossa ihmiset voivat tägätä itsensä samaan kuvaan tai jopa päästä kyytiin (#ferrarilevi), Team F-40:n toimitusjohtaja Esa Schroderus sanoo.

Ferrari California T saapui Leville viikon 8 loppupuolella ja auto kurvaili täkäläisissä maisemissa välillä piipahtaen myös Ylläksellä 2.3. asti. Etelästä asti ei sporttiautoa Leville ajettu, vaan käytettiin autopikajunaa Kolariin asti.

Yhteistyökumppanina Lapin tapahtumalle oli Auto-Outlet Oy, joka myy Suomessa luksusautoja, kuten myös Ferraria. Schroderus kertoo, että tällä tempauksella petataan vuoden päästä mahdollisesti Suomeen ja Leville suuntautuvaan Ferrarin seuraavaa isoa talvitapahtumaa. Jahka yhteiskuvat joulupukin kanssa ja huikeat maisemat leviävät Italiaan asti, ei liene mikään mahdottomuus tapahtumaa tänne saada.

– Levillä voi majoittua loistokkaasti ja lisäksi täällä on runsaasti erilaisia talviaktiviteetteja sekä oheisohjelmia tarjottavana osallistujille. Lentokenttä on lisäksi lähellä. Levistä on nousemassa haastaja Ferrarin käyttämälle Madonna di Campigliolle, jossa on perinteiset Ferrarin talviajokoulut toteutettu.

Jaspis Toivonen

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2021
Nettitaivas