Levinyt!
 

Lapin drinkkimestaruus jälleen Jarno Kososelle

25.02.2016

Kiinnostus kilpailua kohtaan kasvaa.

Bar Ihku muuntautui 8.2. drinkkimestarien taisteluareenaksi, kun illan aikana ratkottiin jo 13. Levi GP Lapin drinkkimestari. Reseptikilpailuun ilmoittautui yhteensä 29 ravintola-alan ammattilaista eri puolilta Lappia, ja 16 parasta valittiin finaaliin. Kilpailun sponsoreina toimivat Altia Finland ja Bar Ihku, ja sen järjestäjät, Juha Yli-Rahnasto Lapland Hotelsista ja Marko Muttonen Levin Panimo & Pubista olivat tyytyväisiä vuosi vuodelta lisääntyvästä kiinnostuksesta kisaa kohtaan.

drinkki Kosonen

- En osannut odottaa näin suurta osanottoa, luulin osallistujamäärän osuvan 20–25 väliin, mutta parempi näin. Kisan aikana oli jälleen huikea fiilis, mikä on paras palkinto meille järjestäjille. Koska suosio näyttää nousevan, suunnittelemme ruskalle toista kilpailua, Yli-Rahnasto sanoo.

Illan juontajat Teppo Vuorio ja Yli-Rahnasto pitivät tunnelman korkealla läpi kilpailun ja saivat yleisön kannustamaan villisti omia suosikkejaan. Osallistujien persoonat pääsivät hyvin esiin haastattelujen aikana. Niin ravintoloiden kuin tunturikeskustenkin välillä oli hyvä kilpailuhenki, Finlandia-hymnin soidessa ilmassa oli jopa isänmaallista hekumaa.

Drinkeissä tuli käyttää ainakin yhtä Altian likööriä ja yhtä maustettua vodkaa. Makuvaihtoehtoina olivat likööreissä mustikka, raparperi, kurkku, greippi ja mandariini, vodkista oli valittu karpalo, lime ja greippi. Sekä makujen että esillepanon suhteen nähtiin vaivaa, ja tuomaristo kehuikin tuotosten tasoa korkeaksi.

Drinkki syntyi puolivahingossa.

- Olen ollut satojen kilpailujen tuomarina ja voin sanoa, että täällä nähtiin loistavia drinkkejä. Luovuutta voisi toki laittaa enemmänkin peliin. Kuka määrää esimerkiksi, että juoma täytyy tarjoilla lasista? Kannattaa miettiä mitä tuomaristo haluaa ja rakentaa drinkkinsä sen mukaan, sanoi yksi tuomareista, Pekka Pellinen Brown-Formanilta.

Kilpailun voiton otti jo kolmatta kertaa Jarno Kosonen Cafe & Bar Kodasta. Hänen ravistamalla ja tuplasiivilöimällä valmistettu Ile, full of love -drinkkinsä sisälsi Ravifruit-vadelmapyreetä, puristettua appelsiinimehua, Modo-vadelmasiirappia, greippilikööriä ja limevodkaa sekä pari tippaa greippiangostuuraa. Kososen tapa tehdä luovia ja tarinoita kertovia koristeita näkyi tänä vuonna limestä, litsin kuoresta ja rosmariinista rakennettuna linnunpesänä, jossa lepäsi kolme Tic Tac -munaa.

Voittaja palkittiin baarisalkulla, shakerillä, 400 euron matkalahjakortilla sekä Altian tuotepalkinnoilla. Toiseksi kilpailussa tuli Antti Rita-Luopa Bar Ihku Levistä ja kolmanneksi Elisa Rytkönen Lapland Hotels Saagasta Ylläkseltä. Parhaan tarinan drinkistään loihti Sara Vaajamo Oliver’s Corner Rovaniemestä, ja Uuden Musiikin Kilpailusta palanneet Pää-Äijät huolehtivat jälkipelien musiikista.

- Drinkki-idea syntyi hiljalleen työn lomassa eli puolivahingossa, kuten yleensäkin. En paljon mietiskele etukäteen, ei riitä äly sellaiseen. Lahjakortilla voisi lähteä vaikka syksyllä Espanjaan golfaamaan, jos en ole katkonut mailoja sitä ennen, voittaja Kosonen tuumaili kilpailun jälkeen.

Timo Koivisto

 

 

 

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2021
Nettitaivas