Levinyt!
 

Sähköauton voi ladata Hullu Porossa

29.10.2014

Koeajotilaisuuksia talvisesongilla.

Hullu Poro Oy ja Plugit Finland Oy ratkaisivat sähköautoilijoiden tankkausongelman Levillä. Sähkö- ja hybridiautot lisääntyvät kiihtyvää tahtia, sillä niitä myydään Suomessa noin tuhat vuodessa, ja vuonna 2021 voimaan tuleva autotuotannon päästöjä rajoittava direktiivi yhä nopeuttaa muutosta. Valmistajat ovat ottaneet haasteen tosissaan ja tekevät sähköisiä versioita jo myös suosituimmista automalleista, Norjassa sähköllä ajaa jo yli 30 000 autoilijaa.
Hotelli Hullu Poron pihaan pystytettiin lokakuun puolivälissä Suomen pohjoisin 6-paikkainen sähköajoneuvojen latauskenttä, jossa loma-autoilijakin voi helposti ladata akun täyteen. PlugIt-latauskentän tolppien valo-opasteet näyttävät, missä tilassa kukin niistä on. Kun tolpan pää hohtaa vihreänä, se on vapaa, sininen väri kertoo sen olevan varatun, ja punainen väri viestii vikatilasta, jolloin tolppa ei ole käytössä.
- Maksimi syöttöteho kussakin tolpassa on 3x32 ampeeria, ja latausaika riippuu siitä, paljonko auto kykenee ottamaan virtaa vastaan. Nykyhybrideillä täyteen lataukseen menee 2–5 tuntia ja täyssähköisillä ajoneuvoilla 4–8 tuntiin. Pistokkeet ovat mode 3 type 2 -mallisia, joka on standardoitu julkisen lataamisen pistoketyypiksi Suomessa, sanoo tekninen johtaja Ari Kurri Plugit Finlandista.
- Lappi on hyvä paikka kumota sähköautoiluun liittyviä ennakkoluuloja, ja Hullu Poro järjestääkin talvisesongin aikana useita ladattavien ajoneuvojen koeajotilaisuuksia, joista ensimmäinen on jo Levin talvikauden avajaisten yhteydessä. Sähköautot eivät esimerkiksi ole kylmiä, kuten moni luulee, oikeastaan päinvastoin, sillä auton voi laittaa lämpenemään vaikkapa sisätiloissa kännykästä menemättä itse edes ulos.

sakoautot latinkiin

Elämän valintoja luonnon hyväksi.

Hullu Porossa sähköautot ovat aktiivisessa käytössä, sillä henkilökunta liikkuu työssään eri toimipaikkojen välillä neljällä sähköisellä Mitsubishilla, ja yrityksen johtaja Päivikki Palosaari miehensä Mika Latvan kanssa ajavat niin työssä kuin vapaallakin valkoisella Teslalla. Päivikki ja Mika ovat panostaneet myös kotona uusiutuvaan energiaan, sillä aurinko on merkittävä energianlähde heidän kodissaan puolet vuodesta.
- Jos kaikki käyttämämme sähköiset ajoneuvot lasketaan yhteen, niitä on yli kymmenen. Pihalla on autojen lisäksi neljä sähkömopoa ja lasten sähkömönkijöitä. Kaikista sähköllä toimivista ajoneuvoista on pelkkää hyvää sanottavaa. Myös Taivaanvalkeisiin Könkäälle tulee PlugIt-latauspiste ennen talvisesonkia, sanoo pariskunta.
- Mika laittoi tänäänkin auton lämpenemään kännykästä ennen töihin lähtöäni, joten pääsin mukavasti lämpimällä autolla liikkeelle pakkasyön jälkeen. Auto lämpiää varttitunnissa, puhelimesta voi helposti nähdä kaikki auton tiedot ja hallita sitä kauempaakin, sanoo Päivikki.
Luonnon huomioiminen ja kierrätys ovat periytyneet Päivikille jo lapsuudesta asti, ja se on elämäntapa, joka näkyy niin yrityksen kuin oman elämänkin pienissä arjen valinnoissa joka päivä. Vanhoista huonekaluista ehostetaan uusia, ovet suljetaan niistä kulkiessa, perunat keitetään kannen alla ja kirjekuoretkin kierrätetään. Pienillä teoilla voi säästää sekä rahaa että luontoa, myös sähköautoilu on siksi luonteva valinta.
(Timo Koivisto)


Lisätietoa sekä latauspaikkakartta: www.plugit.fi

 

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2021
Nettitaivas