Levinyt!
 

Loma ei kaadu sairastumiseen, kun tehokas apu on lähellä

25.02.2016

Nuhasta murtumiin, kaikki hoituu.

Yksityinen Levin Lääkäriasema Bene toimii joulusta huhtikuun loppupuolelle ja tarjoaa laajan skaalan hoitopalveluja perusterveydenhuollon kontrolleista aina rinne- ja muiden traumojen hoitoon. Lääkäriaseman toinen yksikkö toimii Rukalla ollen avoinna marraskuun lopusta vappuun. Tunturikeskusten vaihtuvakirjoinen asiakaskunta on tullut tutuksi 12 toimintavuoden aikana.

bene ulkoa

Lääkäri löytyy Benestä, Levinraitti 6, alppitalo Levimarketia vastapäätä, punaiset kyltit ohjaavat perille.

– Kaikki samat asiat voidaan täällä hoitaa kuin terveyskeskuksessakin. On sitten kyse tapaturmasta, nuhasta, mahataudista tai perussairaudesta, ja sattui se sitten matkalla tai mökillä. Hoitajan vastaanotolla voidaan tehdä esimerkiksi perussairauteen liittyvät kontrollit lomankin aikana, mitataan verenpaineet, kolesterolit, veren sokerit tai haavanhoidot, kertoo vastaava hoitaja Jukka Poti.

Levinraitti 6:n vastaanottotiloissa otetaan pikalabrat, joilla selviää mm. crp, streptokokki, influenssa, klamydia, mononukleoosi ja sydänmerkkiaine. Laajempien labrakokeiden vastaukset saadaan yleensä seuraavana päivänä.

Jos on olemassa yksityinen sairauskuluvakuutus tai voimassa oleva matkavakuutus, sujuu vastaanotolla käynti lähinnä paperisodalla. Terveyskeskusmaksua korkeammat kulut peritään yksityispuolella toki kaikilta asiakkailta, mutta vastineeksi saa nopean ja tehokkaan hoidon. Asiakaskunta on varsin kansainvälistä ja hoitoon pääsee suomeksi sekä englanniksi, tarvittaessa myös venäläinen tulkki järjestyy.

Päivystys ympäri vuorokauden.

Levin lääkäriasema Benen erikoispalvelu on 24h-päivystys. Klinikan ajanvarausnumeroon soittamalla pääsee vastaanotolle vaikka keskellä yötä, vartissa ovat hoitaja ja lääkäri paikalla. Kaikki potilaat eivät halua tai kykene tulemaan itse vastaanotolle, sitten mennään potilaan luokse.

bene rtglaite

Lääkäri Anna Siren-Hakala ja hoitaja Jukka Poti esittelevät röntgeniä.

– Matkaan pakataan siinä tapauksessa peruslaukku tarvikkeineen. Mökeillä käynnit ovat silti harvinaisia, lääkäriaseman tiloihin potilaat tulevat mieluiten. Ja täällähän on paras varustelutaso kaikkine hoitotarvikkeineen ja välineineen, kertoo lääkäri Anna Siren-Hakala.

Lääkäriasemalla on omat röntgenit, joten useimmat murtumapotilaat hoidetaan paikan päällä. Traumasta otetaan kuva, radiologilta saadaan lausunto tarvittaessa, ja käytettävissä ovat myös konsultoivat ortopedit Michel Tanus ja Niko Heinonen. Reponointi ja kipsaus tehdään samalla reissulla, ja niin voi loma jatkua, ei tarvita matkaa keskussairaalaan. Ihan kaikkia tapauksia ei voida täälläkään hoitaa, kun vamman vakavuus vaatii esimerkiksi leikkaussalia, silloin mahdollisuuksien mukaan käytetään yksityisiä ambulansseja turvaamaan potilaan siirto. Benen vakituiseen vahvuuteen kuuluvat lisäksi anestesiologian ja tehohoidon erikoislääkärit, Aki Lumme, johtava lääkäri, sekä, Janne Vaattovaara.

Klinikalla hoidetaan monia päiväkirurgisia toimenpiteitä kuten luomien poistoja tai haavojen ompeluita. Jos ommeltavaa on kasvoissa, otetaan esteettinen puoli huomioon ja käytettävät tikit ovat liukenevia. Yleislääkärillä sarkaa riittää eniten, sillä päivä täyttyy päivystyspotilaista, reseptejä uusitaan, ja onneksi keväällä Levillä palvelee apteekki joka päivä.

Rento meininki.

Lomalaisen lääkärissäkäynti sujuu Benellä leppoisasti. Klinikalla ei pingoteta eikä kynnyksellä ole vastassa tiukkailmeinen valkoiseen takkiin pukeutunut henkilökunta.

bene odotus

Odotustiloissa silmä lepää tänä keväänä taiteilija Päivi Suomen lapinmaalausten näyttelyssä. Myös klinikan hoitohuoneissa on taidetta kävijän iloksi.

Jaspis Toivonen

 

Päivystys 24 h +358 (0)400 808 804

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Etusivun näytteet

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2022
Nettitaivas