Levinyt!
 

Tapaa hiihtolomalla Tonttulan Keltanuttuinen tonttu!

18.02.2016

Satu aikuisille ja lapsille.

Könkäällä Taivaanvalkeissa sijaitsee Tonttula, jota ollaan nyt hurjaa vauhtia kehittämässä ainutlaatuiseksi elämyskyläksi. Jo tällä kaudella hiihtolomaviikoilla 8–10 pääsee tutustumaan Keltanuttuisen Tontun tarinaan tiistaisin ja torstaisin klo 11–13 järjestettävillä retkillä. Tonttulassa on erikoisohjelmaa myös palmusunnuntaina 20.3., jolloin tehdään virpomavitsa sekä tavataan tipuja, ja 26.3. pääsiäispidoissa etsitään Keltanuttuisen Tontun kadottamaa pääsiäismunaa.

keltanuttutonttu

Tonttu ottaa mukaansa pienelle metsäretkelle ja kertoo viehättäviä tarinoita ja uskomuksia tonttujen ja maahisten elämästä. Tarinoissa vilahtaa historiaa ja nykyaikaa, ja ihan luvallisesti saa hullutella. Tonttu puuttuu peliin, mikäli menee liian lujaa. Porukalla kurkataan Tontun piiloon ja Keltanuttuisen Tontun omaan kotiin. Matkan varrella koetaan monia jänniä ja hauskoja hetkiä, jopa kurkataan tonttuhautomoon. Mikä se sitten on, se selviää vain osallistumalla.

Ja kun kerran on ulkoiltu oikein urakalla, maistuu varmasti retken päätteeksi lounas, tuhdisti Kotitontun liha- tai kasvispullia perunamuusilla sekä jälkiruokaa.

Retken voi varata viimeistään edellisenä päivänä Levin Matkailusta tai suoraan Hullusta Porosta. Retki soveltuu niin aikuisille kuin lapsillekin, jotka jo jaksavat kävellä lumista polkua myöten. Kaikille on luvassa elämys lumisen metsän hiljaisuudessa. Jos on tuuria, saattaa vilahtaa kuusien alta metsäkauris, metsäjänis tai kuulla riekon nauravan.

Tonttulan kehittämistyö vauhdissa.

Tonttulan elämyskylä koostuu valmistuessaan Taivaanvalkeitten rakennusten lisäksi alueelle nousevasta Tontun Piilosta, jonne valmistuvat mm. Piparitalo, Tonttukoulu, Tietäjän tupa, Puoti ja saniteettitilat. Lapin kodan pihasta lähtee Maahisten tunneli, jota pitkin päädytään Tontun piilolle.

Pihapiirissä tavataan myös eläimiä, siellä on porotarha, hevostalli, kanoja ja lampaita tuomassa eloa. Kesällä kasvatetaan omia terveellisiä yrttejä sekä vihanneksia Puutarhatontun ohjeilla.

Tonttulan Piilo aukeaa jo jouluksi 2016 ja viralliset elämyskylän avajaiset pidetään 2017 elokuussa. Alueen käyttö jakaantuu vuodenaikojen mukaan talveen ja kesään. Talvella on lumi ja valaistus pääroolissa, kesällä kuvioissa ovat eläimet, puutarha, joki ja satama, frisbee- ja minigolf.

Jaspis

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2021
Nettitaivas