Levinyt!
 

Levin Tunturilomilta ajoneuvot reiteille ja myös maantielle

18.02.2016

Pitkien safarien suosio kasvussa.

Katri Palosaari astui Levin Tunturilomien ohjaksiin puolitoista vuotta sitten. Ensimmäinen talvi meni rutiineja opetellessa, ja kun ne ovat tulleet tutuiksi, tänä talvena tuli jo aika kasvattaa yrityksen palvelukapasiteettia. Ohjatut safarit sekä kelkkavuokraus saivat lisäpalveluksi autovuokrauksen, tarjolla on menopelejä perushenkilöautosta pikkubussiin.

tunturilomat

- Toimimme Scandia Rentin autovuokraajana, ja koska autoja tarvitsevat pääasiassa lentomatkustajat, vuokrauspiste on Kittilän lentoasemalla. Tarvittaessa menopelin saa myös Levin matkailuinfon vieressä sijaitsevasta toimipisteestämme Leviltä. Auton vuokraaminen on hyvä vaihtoehto muille aktiviteeteille, täältä on helppo lähteä tutustumaan laajemmin Lappiin ja ajella esimerkiksi Pallakselle, Ylläkselle, Inariin, Kilpisjärvelle tai vaikkapa Jäämerelle, Katri vinkkaa.

- Talvi on ollut vilkas, sekä kotimaisten että keskieurooppalaisten asiakkaiden määrä on kasvanut selkeästi. Tammikuun aikana teimme paljon useita päiviä kestäviä safareita, joiden olen toivonutkin lisääntyvän. Teemme niitä aina Kilpisjärveä myöten, ja meillä on Metsähallituksen yhteistyöyrityksenä lupa viedä asiakkaita myös Haltille.

- Sisareni Elinan emännöimä Majatalo Jurtta Rautusjärven rannalla tarjoaa hyvät puitteet kelkkailijoiden tukikohtana. Hänen kanssaan on helppo sopia myös ruokapalvelut safareille joko Jurttaan tai kodalle. Safariasiakkaat ovat entistä vaativampia, ja heille katetaan usein kolmen ruokalajin lounaita tai neljän ruokalajin elämyksellisiä illallisia.

Kokenut opas on tärkeä voimavara.

Katri ei ole ehtinyt vielä tutkia talven lukuja tarkemmin, mutta tietää niiden näyttävän selkeitä kasvulukemia, yli 90 % asiakkaista on ulkomaalaisia. Asiakkaiden määrä on jopa yllättänyt, mutta Katri sai onnekseen tälle kaudelle henkilökuntaan kokeneen safarioppaan, Asko Rauhalan, jolla on parinkymmenen vuoden kokemus kelkkasafareista Levillä. Kun hän otti syksyllä yhteyttä ja oli kiinnostunut tulemaan töihin, Katrin ei tarvinnut miettiä kauaa vastausta.

- Askon kanssa on helppo tehdä töitä, sillä hän hallitsee sekä kelkat että asiakaspalvelun, eikä minun tarvitse murehtia, miten safarilla menee. Henkilökunnan lisäämiselle alkaa olla painetta, ja ensi vuonna tarvitsemme yhden kokoaikaisen työntekijän lisää. Nyt olen saanut tarvittaessa kiireapua perheeltä sekä osa-aikaisena toimivalta oppaalta Jokke Vanhatalolta.

Levin Tunturilomien kelkkakalusto pohjautuu pääosin nelitahtisiin Lynxeihin ja Yamahoihin. Nelitahti on polttoainetaloudellinen, hiljainen ja kevyt ajettava. Kaluston on oltava uutta, jotta se kiinnostaa asiakasta, joten sitä on päivitettävä aktiivisesti. Lumitilanne on reiteillä hyvä, ja kelkkakausi jatkuu näillä näkymin pitkään.

Timo Koivisto

www.levintunturilomat.fi

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Etusivun näytteet

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2022
Nettitaivas