Levinyt!
 

Levi on hyvä paikka talviselle miekkailukisalle

18.02.2016

Kisakokemusta ja ottelutuntumaa.

Kansainvälisestä Levi Open -miekkailukilpailusta on tullut perinne monelle suomalaiselle ja joillekin ulkomaalaisillekin miekkailijoille. Se oteltiin tammikuun lopussa Kylpylähotelli Levitunturin liikuntasalissa jo 18. kerran. Levi Openissa haetaan kisakokemusta ja ottelutuntumaa, mutta päästään ohessa harrastamaan myös muita lajeja.

miekkalijat

Kun yleisen sarjan miekkailijat kalistelivat lauantaina 30.1. kalpojaan, nuoret viilettivät Levin rinteillä. Innokkaimmat juniorit tosin ottelivat myös yleisen sarjan otteluissa. Miekkailu onkin laji, jossa nuoret voivat haastaa aikuisia tasaväkisesti. Kisojen jälkeen pulahdettiin luonnollisesti kylpylän altaisiin.

Levin Openin järjestävä seura, Oulun Miekkailuseura, on hyvässä nosteessa vuonna 2013 valmennuspäällikkönä aloittaneen Javier Menéndez Fernándezin astuttua floretin päävalmentajan saappaisiin. EM-pronssia ja MM-joukkuepronssia urallaan voittanut espanjalainen päätti uransa Pekingin olympialaisiin.

Oululaiset ottivat voitot kotiin.

- Seurassamme on 140 jäsentä, ja kärkimiekkailijat ovat tällä hetkellä ulkomailla, joten kaikki eivät Leville ehtineet. Javier on tuonut paljon osaamista ja tietämystä seuraamme, mikä näkyy niin tuloksissa kuin valmennuksen tasossakin, sanoo seuran valmennuspäällikkö ja valmentaja Teemu Tokola.

Oulun Miekkailuseura vei voitot kaikissa sarjoissa. Nuorten floretin voiton otti Eetu Herajärvi Santeri Ylitervoa vastaan, naisten floretin finaalissa Noora Uusitalo kukisti Kalpa Veljien Sarbiya Gaynutdinovan, miehissä Teemu Tokola taas päihitti Santeri Ylitervon.

Tokola vei myös miesten kalvan voiton Makedonian Aleksandar Anastasovia vastaan. Kilpailujen parhaiksi junioreiksi valittiin Oulun Miekkailuseuran Eva Hautala ja Santeri Ylitervo, paras miesveteraani oli yhdysvaltalainen Isac Buchwald ja naisveteraanien parhaaksi valittiin Marja-Liisa Someroja Helsingin Miekkailijoista.

Timo Koivisto

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2021
Nettitaivas