Levinyt!
 

Rinteistä ja laduilta surfjoogan lämpöön venyttelemään

19.01.2016

Muu maailma unohtuu rantatunnelmassa.

Jooga on hyvä tapa rentouttaa lihakset ja mieli rinne- tai hiihtopäivän päätteeksi ja valmistaa ne seuraavaan päivään. Levillä toimivan Kuru Yogan valikoimissa on useita joogatyylejä valittavaksi oman fiiliksen mukaan kuten energisoiva Kuru Hot-, rentouttava After Ski Yin-, Perhejooga sekä yksityistunnit.

surfjoogaa

Uutuutena Kuru Yoga on tuonut Suomen ensimmäisen ja ainoan Surf Yogan. Tutustuin harjoitukseen, joka tehdään vajaan 40 asteen lämpötilassa. Alla keinuva surffilauta haastoi niin lihakset kuin mielenkin etsimään aktiivisesti tasapainoa koko harjoituksen ajan. Keskittyminen pysyi tiukasti tasapainon säilyttämisessä liikkeiden edetessä, joten muu maailma unohtui tehokkaasti letkeässä biitsihengessä etenevän harjoituksen aikana.

- Jooga vie mielen pois jatkuvasta suorittamisesta ja ajaa hermoston lepotilaan. Se rentouttaa ja vähentää stressihormonien erittymistä, tuloksena on parempi olo. Ihmisten ongelmana tässä suorittamisen maailmassa on, ettei oikein osata pysähtyä, mutta jokaisella olisi tärkeää olla aikaa myös itselle.

- Amerikassa harjoitellaan surfausta vastaavilla laudoilla, ja lainelautailijat ovat löytäneet myös joogan, mistä tuli idea tälle tunnille. Lämpö nostaa sykettä ja kiihdyttää aineenvaihduntaa. Koska alusta ei ole stabiili, jokainen lihas on aktiivisena koko tunnin ajan. Laudat voi virittää kahteen eri asentoon vaatimustason mukaan, sanoo yrittäjä ja joogaohjaaja Mikko Siitonen.

Hymy huulilla, vaativuus kykyjen mukaan.

Surf Yoga on hyvä harjoitus erilaisiin tasapainoa vaativiin urheilulajeihin, kuten lumilautailuun. Mikäpä olisikaan mukavampaa kuin pyrähtää pakkasessa vietetyn laskupäivän päätteeksi joogaamaan lämpimään saliin, jossa muuten helposti unholaan jäävä venyttely hoituu kuin itsestään?

Taustalla soiva letkeä musiikki sekä tuulettimien ja ilmankostuttajien tuoma merihenkinen tuulahdus saivat hymyn huulille, vaikka harjoituksen aikana virtasikin hiki. Harjoituksen vaativuuden sai määrittää itse, sillä ainoita oikeita suoritustapoja ei ole olemassa ja taukoja voi pitää tunteen mukaan. Liikkeet eivät olleet vaikeita, Mikko Siitosen ohjaus oli selkeästi hahmotettavaa, ja sen mukana oli helppo pysyä.

Seuraavana päivänä joukko minulle ennestään tuntemattomia lihaksia ilmoitti olemassaolostaan, eli joogasessio oli selkeästi löytänyt minusta uusia puolia. Joogatuntien varusteiksi riittävät t-paita, shortsit, juomapullo ja pieni pyyhe. Edes hyvää mieltä ei tarvitse ottaa välttämättä mukaan, sillä se tulee tunnin aikana joka tapauksessa.

Timo Koivisto

kuruyoga.fi

 

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2021
Nettitaivas