Levinyt!
 

Saagan talli valmistautuu jouluun ja kevääseen

17.12.2015

Tallipuoti.

Levillä toimii Hannele Kaarelan omistama islanninhevostalli Lapin Saaga, joka on kesän aikana kohentanut tilojaan. Uusi tallitupa palvelee lämpimänä tilana niin asiakkaita kuin henkilökuntaakin, siellä voidaan järjestää myös tunnelmalliset lauluhetket ja jouluiset ohjelmat. Tallin yhteyteen on saatu väljät pukeutumistilat, ja on avattu myös soma tallikauppa, jonka valikoimiin kuuluvat monet hauskat hevosaiheiset koriste- ja tarve-esineet sekä muun muassa Saagan omat issikkamukit.

saaga issikat

Saagan issikkalaumassa on nyt yhteensä 18 hevosta. Uusimmat tulokkaat, kolmevuotiaat varsat Garpur, Mestur ja Merkur saapuivat Leville Espoosta viikolla 49. Ne saavat kasvaa ja vankistua vielä muutaman vuoden, ennen kuin ne ovat valmiita asiakastyöhön maastovaelluksille. Rekiretket kuuluvat päivittäisten ratsastusreissujen ohella talveen ja ne sujuvat norjan kylmäverisen Allun vetäessä rekeä ohjastajanaan omistajansa Lotta Kontio. Ratsastukset toteutuvat päivittäin klo 10 ja 13 sekä kuutamoretki klo 19.

Saagan tallissa vastuuta talven hevosohjelmista kantaa Roosa Kiljunen, islanninhevosten kanssa Roosa on työskennellyt 8 vuotta ja on koulutukseltaan hevosharrasteohjaaja. Tallin vakiintuneeseen väkeen kuuluvat myös Pia Rauhala, ja Maija Virolainen. Saagassa voi nyt saada alkeisopetusta perusratsastuksessa omalla kentällä.

saaga lucia

Lisäksi on harjoittelijoita, joista Reetta Hakala laittoi vauhtiin talvikauden avajaiset ja ratsasti myös tallin Lucia-kulkueen kärjessä sunnuntaina 13. Joulukuuta. Kulkue toteutettiin nyt ensi kerran, seitsemän ratsukkoa kiersi hyytävässä pakkasessa illan hämärässä Levin hotellien kautta ja pysähtyi laulutuokioon Marian kappelin edustalle keräten varsinkin perheitä katselemaan.

Jaspis

 

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Etusivun näytteet

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2022
Nettitaivas