Levinyt!
 

Sivakoi suksilla mäkeen tai ladulle vaikka heti

29.10.2014

Ensilumenladulle Draivilta.

Levillä on panostettu viime vuosina lumetusjärjestelmiin, ja ne näyttivät jälleen voimansa, kun lokakuun puolivälissä alkanut reilun viikon pakkasjakso mahdollisti lumetuksen käynnistämisen. Ensilumenlatu saatiin valmiiksi hiihtäjille viidessä päivässä, ja myös Eturinne avattiin laskettelijoille alle 10 päivän kuluttua lumetuksen aloittamisesta.
Ilmaista ensilumenlatua on nyt avoinna 4,5 km suuntaansa, joten siitä tulee 9 kilometrin lenkki. Autoilevan matkailijan kannattaa sujahtaa ladulle golfkentän kautta, Ravintola Draivilta, missä on hyvät paikoitusalueet ja lyhyt matka ladulle.
Ylä-Levin kaavateiden rakennustyö rajoittaa toistaiseksi ensilumenladulle pääsyä keskustasta, jonne kuljetaan nyt Lastenmaan kautta. Laskettelijoita palvelevat Eturinteellä Levi North -tuolihissi sekä ankkurihissi nro 2 rinteen vasemmassa laidassa, Levi Express -gondolihissi avataan 7.11.
- Maailmancup-rinteen lumetus saatiin valmiiksi 22.10., ja tällä hetkellä koneet levittävät siellä lunta tasaiseksi patjaksi ennen rinteen injektointia. Eturinteen ja sen vasemmassa reunassa olevan streetin lumetusta jatketaan, kun pakastuu, eikä se vaikuta rinteen aukioloon. Myös Etelä- ja Koillisrinteiden lumetus käynnistetään, kun sää sallii, ne avataan joulukuussa, sanoo Levin lumetusjärjestelmistä vastaava Hannu Levinheimo.

 Avajaisissa rinteeseen ja ladulle.

ladut ja rinteet

Levin maailmancuprinteen lumetus valmistui 22.10. Lokakuun viimeisellä viikolla lumikasoja on tasattu noin metrin vahvuiseksi kerrokseksi kisarinteen pohjaksi.

 

Vesisade ja lämpö sulattivat vähäisen luonnonlumen 44-viikon alussa, mutta Eturinne ja ensilumenlatu ovat edelleen erinomaisessa kunnossa, eikä World Cup Leville ole uhkaa lumen riittämisen puolesta. Sääennusteet näyttävät kuitenkin ilmojen kylmenevän jälleen nopeasti pienen sadekauden jälkeen.
Ensilumenladulla on ollut täysi tohina sen avauspäivästä saakka. Lokakuun lopussa tapasin ladulla Jaakko Palvailan, joka oli lähtenyt Sysmästä vajaan viikon syyslomalle Ylläkselle, mistä hän tuli hiihtelemään Leville.
- Latu on todella hyvässä kunnossa ja keli liukas. Koska ladun korkeuserot eivät ole kovin suuria, se palvelee hyvin alkutalven hiihtolenkkejä. Hiihtelen talven aikana huvikseni sekä muutamia massahiihtoja. Kun oli mahdollisuus tulla hiihtämään, matka Sysmästä tänne ei tuntunut pitkältä, sanoi Jaakko.
Arttu Seurujärvi oli Eturinteellä ottamassa tuntumaa lasketteluvälineisiin ensimmäistä kertaa tälle talvelle. Hän muutti vastikään Rovaniemeltä Leville ja kokkailee talvisesongin Hullun Poron keittiössä.
- Talven aikana aion käydä rinteessä niin paljon kuin mahdollista. Laskettelurinne on Levillä työskentelevälle mukava luontaisetu, josta kannattaa nauttia, Arttu sanoi.
(Timo Koivisto) 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2021
Nettitaivas