Levinyt!
 

Aromaterapiasta hyvinvointia keholle ja mielelle

09.12.2015

Hoidot asiakkaan mukaan.

Kävelin 20.11. sisään Kylpylähotelli Levitunturissa sijaitsevan Cristal Day Span ovesta. Päivän teemana oli aromaterapia, mielenkiintoisen kuuloinen nimi hoidolle, josta en muuta tiennytkään, ajattelin vain olevani terapian tarpeessa. Tapasin kosmetologi Suvi Hakalan, joka selvensi minulle, mistä on kyse.

aromaterapiaa

- Kasvien eteeristen öljyjen vaikutuksia on hyödynnetty Kiinassa jo yli 4000 vuotta sitten. Aromaterapiassa käytettävät öljyt erotetaan kukkien, puiden, pensaiden, hedelmien ja yrttien haihtuvista aineosista kylmäpuristuksella ja höyrytislauksella. Lopputuloksena on vahvoja öljytiivisteitä, jotka helpottavat kehon jännitystiloja, rentouttavat ja poistavat nesteitä. Ne imeytyvät elimistöön sekä ihon että hengityksen kautta, ja vaikutus kestää jopa vuorokauden, hän sanoo.

- Ennen hoitoa kartoitamme asiakkaan terveydentilan ja etsimme sopivat öljyt. Kysymyksillä saamme selville mahdolliset allergiat ja sairaudet, jotta tiedämme, mikä hoito kullekin sopii. Kysymys on vahvoista öljyistä, jotka vaikuttavat sekä fyysisesti että psyykkisesti. Aromaterapiaa käytetään myös lääketieteellisenä hoitomuotona esimerkiksi Ranskassa.

Tuoksu tulvi tajuntaan.

Kun haastattelussa ilmeni, että minulla ei ole hoitoa rajoittavia tekijöitä, päädyin ottamaan rauhoittavan hoidon. Sain tuoksutella muutamaa öljyä, joista valitsin kamomillan ja sen vaikutusta voimistavan laventelin. Niiden pohjaöljyksi kosmetologi valitsi minulle viinirypäleöljyn, minkä jälkeen hän paljasti, että kysymys on kokovartalohoidosta eteerisillä öljyillä, joten niinpä riisuuduin hoitopöydälle.

Hieronta kulki elimistön lymfaratoja pitkin, mikä sai nesteet liikkeelle. Suvin hoitavien käsien liikkeet, asiantunteva hoidon vaiheiden selittäminen ja rauhallinen musiikki saivat mielen raukeaksi. Eteeristen öljyjen tuoksu tulvi nenään, mutta ei ollut liian voimakas, vaan miellyttävä. Selän alueelta poksahteli myös hoidon kuluessa huomaamatta muutama lukko auki. Hoidon päättyessä pyyhkeiden alla oli niin lämmin ja mukava olo, että olisi voinut nukahtaa, niin monelle kuulemma tapahtuukin.

Illalla lihakset olivat rentoja ja olo kevyt, ympärillä leijui edelleen aromaattisten öljyjen tuoksu, joka muistutteli hoidosta ja rentoutti edelleen mieltä, joten hoito todellakin jatkui vielä useita tunteja terapiassa käynnin jälkeen. Myös uni maistui makealta seuraavana yönä.

Cristal Day Spassa palvelee kolme kosmetologia ja kaksi kampaajaa, joten hoitoihin voi lähteä vaikkapa kaveriporukalla. Aromaterapia, kuten muutkin hoidot, ovat lahjakortin muodossa myös hyvä lahjaidea tärkeälle ihmiselle, jolle haluaa antaa tavaroiden sijaan hyvinvointia. Myynnissä on myös Eko Pharman ja Yonkan kasvohoitosarjat sekä erikoisuutena Health & Beauty - ihonhoitotuotteiden kokonaisuus, joka perustuu Kuolleenmeren mineraaleihin.

Timo Koivisto

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2021
Nettitaivas