Levinyt!
 

Päivittyvä ja vuorovaikutteinen latukartta ei rypisty

09.12.2015

Reaaliaikaista tietoa laduista ja palveluista.

Levin latupalvelu on helppokäyttöinen sähköinen palvelu, joka toimii älypuhelimessa, tabletissa tai tietokoneella. Se hyödyntää Maanmittauslaitoksen karttapohjaa ja tarjoaa erilaisia näkymiä maun mukaan. Karttoja voi tutkia perinteisen latukartan muodossa tai korkeuseroilla varustetussa maastokarttanäkymässä. Sen ortoilmakuvasta voi bongata tuttuja paikkoja, ja korkeuseroja voi tarkastella myös 3D-näkymässä. Palvelu toimii suomeksi ja englanniksi.

sähköinen latupalvelu

Reittien kunto näkyy reaaliajassa värikoodein, viimeksi kunnostetut ladut näkyvät vihreinä. Myös laduilla liikkuvien tampparien sijainti selviää ruudulta, joten lumisateella voi lähteä hiihtelemään halutessaan tampparin perään. Kartalla näkyvien latukahviloiden ja muiden palvelujen kuvakkeita klikkaamalla voi nähdä niiden kuvauksen ja tarjonnan, jopa päivän tarjoukset päivittyvät palveluun Twitter-feedeinä. Kartalla näkyvät myös muut taukopaikat, kuten laavut sekä kodat ja myös ski-bussien liikkeet.

Kympillä koko kausi omaan laitteeseen.

- Levin Latupalvelun voi ladata Online Ski Shopista 10 eurolla, ja se on voimassa koko hiihtokauden loppuun. Kun maksu on suoritettu, käyttäjä voi luoda henkilökohtaisen tunnuksen rekisteröintisivulla. Vahvistus maksusta tulee rekisteröitymisen yhteydessä annettuun sähköpostiosoitteeseen, minkä jälkeen palvelua voi käyttää omalla tunnuksella millä päätelaitteella tahansa, sanoo Levi Ski Resortin markkinointipäällikkö Tarja Nikkinen.

- Palvelusta saatavat tulot käytetään latujen kunnossapitoon. Kartan yläreunassa olevaa kirjekuorta klikkaamalla avautuu palauteosio, josta voi antaa palautetta niin laduista kuin palvelustakin. Se on siis myös sosiaalinen kanava, jossa voi olla mukana kehittämässä Levin maastohiihtoa entistä paremmiksi. Levin latutiedotteet näkyvät edelleen ilmaiseksi hiihtokeskuksen sivuilla.

Kelkkailijatkin saavat omansa.

Paperiset, taskussa rypistyvät ja kastuvat latukartat, voi heittää historiaan, sillä palvelun avulla kartta kulkee älypuhelimen mukana mihin tahansa. Hiihtoreitin voi suunnitella etukäteen loma-asunnossa tietokoneen laajassa näkymässä. Mobiilipalvelussa näkymä on suppeampi, mutta toiminnot samat. Sisään kirjautuessa voi valita haluaako käyttää palvelun laajaa vai mobiiliversiota.

Latuosuuksia klikkaamalla voi mitata reittien pituuden, ja kun päivän suunnitelma on selvillä, reittinäkymän voi jakaa sosiaalisessa mediassa myös kavereilleen joko ennen lenkkiä tai sen jälkeen. Esimerkiksi valmentaja voi ilmoittaa treeniryhmälle huomisen hiihtolenkin reitin etukäteen kuvana puhelimitse. Jos palvelun käytössä tulee ongelmia, käyttöohjeen saa näkyviin kartan yläreunan kysymysmerkki-kuvakkeesta.

Kun puhelimessa on aktivoituna paikannuspalvelu, oma sijainti näkyy kartalla keltaisena pallona. Vaikka jostain syystä poikkeaisi reitiltä, voi nähdä oman sijaintinsa latureittien suhteen ja löytää lähimmälle reitille helposti. Näin ollen palvelu lisää myös turvallisuutta vähentäen eksymistapauksia.

Ylläksen alueen ladut näkyvät Levin palvelussa harmaina, ja niiden tiedot voi hankkia puhelimensa ruudulle Levin palvelun tavoin ostamalla Ylläksen Latupalvelun. Myös sähköinen kelkkareittipalvelu on työn alla ja tulossa jakoon, joten kelkkailijat saavat oman reittipalvelunsa piakkoin.

Timo Koivisto

http://www.levi.fi/fi/viihdy-levilla/laskettelu-lautailu/levin-latupalvelu.html

 

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Etusivun näytteet

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2022
Nettitaivas