Levinyt!
 

Instagram liikuttaa ainakin aktiivista instaajaa

03.12.2015

Kuvissa paljon näkymätöntä taustatyötä.

Sosiaalinen media on nykypäivän viestintää, jossa kulkee paljon erilaista tietoa reaaliajassa. On puhuttu, kuinka se vie ihmisiltä yhä enemmän aikaa ja passivoi, mutta asiassa on toinenkin puoli. Sosiaalinen media voi yhdistää ja innoittaa ihmiset lähtemään luontoon, tästä hyvänä esimerkkinä ovat tunnetut Instagramtähdet Konsta Punkka, Daniel Taipale ja Henrik Koskelo, jotka kuvasivat Levillä marraskuun lopussa.

instapoijaat

- Olemme parin viikon kuvausmatkalla, ja kävimme muun muassa Pohjois-Norjassa Senjan saarella, jossa asuu eräs instakaverimme. Kun sää siellä muuttui huonoksi, päätimme lähteä takaisin Suomeen, jonne luvattiin parempaa. Niinpä tulimme tänne Leville, missä on monipuoliset palvelut ja upea luonto, sanoo kolmikko.

- Olemme käyneet muun muassa ratsastamassa ja huskysafarilla. Pääsimme koirien kanssa täydenkuun valaisemaan metsään, mikä oli hieno kokemus. Eilen saimme kuvata tunturissa upeassa säässä auringonlaskua, täältä on tullut paljon hyvää kuvamateriaalia. Joskus kuvia suunnitellaan ja rakennellaan, joskus ne taas perustuvat yllättäen luonnossa havaittujen ilmiöiden tallentamiseen.

- Kuvien katsoja ei näe kaikkea taustatyötä, mitä niiden eteen on tehty. Ne vaativat paljon luonnossa liikkumista, esimerkiksi tällä matkalla on yövytty pakkasessa laavulla, rämmitty lumihangessa ja paljon muuta. 

Työ ja huvi samassa paketissa.

Konsta Punkka ja Daniel Taipale kuvaavat työkseen. Instagram on heille elämäntapa, joka yhdistää harrastukset ja tavan ansaita elantonsa. He tekevät yhteistyötä yritysten ja brändien kanssa ja myyvät myös mainoskuvia niistä kiinnostuneille. Sopivat kumppanit, kuten kuvauskohteetkin valitaan oman näkemyksen mukaan.

- Kuvaamme paljon luonnossa, se on meille tärkeä juttu, ja seisomme kuviemme takana. Tässä työssä on oppinut hiljalleen brändäyksen ammattilaiseksi. Toimintaa ohjaa oma näkemys, joka määrää, ketkä yhteistyökumppanit sopivat mukaan kuvioon. Parhaimmillaan on kysymys win win -tilanteesta, josta hyötyvät kaikki, sanoo Taipale.

Punkka on Suomen seuratuin Instagramin käyttäjä, hänellä on reilusti yli puoli miljoonaa seuraajaa, ja Taipaleellakin heitä on yli 100 000. Markkinointialalla työskentelevään ja kuvausta harrastavaan Henrik Koskeloon he tutustuivat kuukausi sitten, Instragramissa, kuinkas muuten. Henrikille Instagram on harrastus ja seuraajat lasketaan vielä tuhansissa, mutta kiinnostus myös hänen kuviaan kohtaan on kovassa nousussa.

Kaikki linssit käytössä.

Miehet löytyvät Instagramista käyttäjänimillä kpunkka, dansmoe ja hentus. Kolmikon Levin kuvausmatkan tuotoksia voi käydä tutkailemassa Instagramista vaikka heti. Pääsin heidän mukaansa moottorikelkkasafarille, oppaanamme toimi Asko Maunula Perhesafareilta. Sää oli sumuinen, joten laajoja maisemia ei pystynyt käyttämään kuvien taustoina, mutta kelkat pysähtelivät matkan aikana useaan otteeseen, kun miehet huomasivat sopivaa kuvattavaa reitin varrelta.

Kolmikolla oli käytössä järjestelmäkamerat, puhelimet sekä action-kamera, joten kuvaa tallentui koko ajan. Puhelimilla otettiin videopätkiä, järjestelmäkameroilla pysähdyttiin napsimaan kuvia kelkoista ja luonnosta, ja action-kameraan tallentui videokuvaa ajon aikana. Innostus kuvaamiseen ja luontoon huokui miehistä joka hetki, minkä voi helposti aistia myös heidän huikeista kuvistaan.

Timo Koivisto

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2021
Nettitaivas