Levinyt!
 

Lapland Express on helppo, mutta ikimuistoinen tunturielämys

03.12.2015

Läpi tykkypuiden koristaman taikametsän.

Luksusmatka lumiseen tunturiin käy kätevästi Lapland Hiden omistamalla Lapland Express -lumibussilla, rinnekoneesta jalostetulla lumikissalla. jossa mahtuu matkustamaan 12 henkilöä. Lämpimän matkustamon penkeille on pehmoinen istahtaa, eikä paukkupakkanenkaan nipistele poskia, kun bussin suojissa matkataan ylös Levin rinteitä. Säästä riippuen voi nauttia erilaisista luonnon ilmiöistä: tähtitaivas, revontulet, pilviverho tai lumipyry, koskaan ei voi tietää, miten Lapin luonto näyttäytyy.

Lumibussi panorama

Kabiinin kookkaista ikkunoista voi ihastella tunturimaisemia leppoisassa bussitunnelmassa, ja kun sisällä on muitakin, silmäparit huomaavat ympärillä paljon nähtävää. Matka on tasaista ja leppoisaa, vaikka jyrkimmissä mäissä on myös jännitystä ilmassa.

Lapland Express kuljettaa helposti tunturiin, jos ei halua tai pysty lähtemään sinne suksilla tai kävellen. Kamera tai sillä varustettu matkapuhelin on ehdoton varuste ikimuistoisella matkalla, josta suurin osa tallentuu tuntemuksina mielen sopukoihin.  

Turvallisuus ennen kaikkea.

Ravintola Horizontin tai Hotel Levi Panoraman pihapiiristä lähtevät retket suuntautuvat huipun tuntumaan. Matkalle voi tilata illallisen kahdeksalle tai nauttia perillä, Lammaskurun kodalla, kuumaa marjamehua ja paistella nuotion loisteessa maukkaat poromakkarat.

- Lumibussissa ei ole anniskeluoikeuksia, mutta omia eväitä voi nauttia vapaasti. Matkan aikana tilauksesta tarjoiltavien illallisten suunnittelusta huolehtii innovatiivinen keittiöpäällikkö Antti Tuononen yhteistyössä Hullu Poron kanssa. Antilla on vuosien varrelta plakkarissa muun muassa Vuoden Porokokki ja nuorten kokkien SM-tittelit. Bussissa nautittava illallinen räätälöidään tunnelmalliseksi kokonaisuudeksi, ja sen voi nauttia sään salliessa myös luonnossa eksoottisesti tulen loisteessa ja tähtitaivaan alla revontulten välkkyessä, sanovat miehet bussin ohjissa, Pekka Tuononen ja Jari Kide Kiiskinen.

- Bussin lähdöille on säävaraus, sillä jos keli heittäytyy aivan mahdottomaksi, meidän on ajateltava asiakkaiden turvallisuutta. Myrskykin on toki elämys, mutta liian kovasta kelistä voi tulla rankka extreme-kokemus, sillä näkyvyys voi kadota täysin.

- Lumibussiretket ovat ohjelmassa tiistai- ja perjantai-iltaisin klo 21.30, ja niihin voi ilmoittautua Levin Matkailuun. Tilauksesta lähdemme liikkeelle myös muulloin, ei kuitenkaan rinteiden ollessa avoinna.

Keväällä lumibussi siirtyy Kilpisjärven maisemiin, missä se kuljettaa laskettelijoita samoilla palveluilla Suomen korkeimmille tuntureille. Ammattitaitoinen opas on siellä laskettelijoiden käytössä, joten koskemattomia rinteitä on turvallinen laskea ja reitit valitaan tietysti ryhmän taitotason mukaan.

Timo Koivisto

www.laplandhide.com

www.kideadventure.fi

 

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Etusivun näytteet

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2022
Nettitaivas