Levinyt!
 

Turvallisesti rinteeseen välinehuollon kautta

25.11.2015

 Toimivuutta helposti vuokraamalla.

Välineiden huolto takaa talviurheilun mukavuuden ja on välttämätön osa harrastusta. Voitelematon maastohiihtosuksi ei luista eikä pidä, ja tylsä alppisuksen kantti ei pure rinteeseen. Teroittamaton kantti tekee laskemisesta tunnotonta, jäisellä rinteellä jopa vaarallista.

Kaluston huolto ei kuulu kaikkien perusosaamiseen, mutta helppo tapa saada välineet varmasti kuntoon on viedä ne suksihuoltoon. Levi Ski Resortin suksihuollot toimivat Zero Pointilla sekä South Pointilla. Niissä onnistuvat kaikkien hiihto- ja lasketteluvälineiden huollot ja korjaukset.

skihuolto Kantola

Kilpahiihtotaustan omaava Jarkko Kantola ymmärtää suksien kuvioinnin ja kelien koukerot. Hän on päävastuussa maastohiihtosuksien kisahionnoista, jotka tehdään Zero Pointilla. Myös fluorivoitelut pulverointeja myöten kuuluvat huollon palveluvalikoimaan.

Mutta aina ei voitelukaan auta, jos välineet on alun perin valittu väärin. Silloin voi turvautua joko vuokravälineisiin tai kysellä uusien perään.

- Vuokraamoissamme on noin 3 000 paria laskettelusuksia, 500 paria maastohiihtosuksia ja 500 lumilautaa. Panostamme niiden kunnossapitoon ja tavoitteena on, että vuokraaja saa aina alleen kunnossa olevan kaluston. Ammattilaiset valitsevat asiakkaalle vuokrauksen yhteydessä sopivat välineet hänen toiveidensa mukaan. Vuokraus on myös helpoin tapa saada toimiva varustus alleen, sanoo vuokraamovastaava Tero Kuru.

 Huolletuilla välineillä turvallisempaa.

Levi Ski Resort käyttää huollossa Wintersteigerin koneita. Zero Pointin Shuttle-automaattikone tekee alppisuksille täydellisen huollon voiteluineen alusta loppuun. Huolletuilla suksilla on turvallista sujutella rinnettä alas, kun ne käyttäytyvät loogisesti ja pysähtyvät tarvittaessa nopeasti. Luistava suksi tai lumilauta on myös mukava laskea.

Uutta Zero Pointin huollossa on pehmeällä kivellä varustettu Omega Race -hiontakone, jolla tehdään kisahionnat maastohiihtosuksiin. Kosteassa kelissä tarvitaan karkeampaa ja pakkaskelillä hienompaa pohjakuviota, ja koneen ohjelmistosta löytyvät kaikki tarvittavat kuviomallit eri keleille. Pehmeä kivi on pohjaystävällinen ja mahdollistaa useita hiontoja, jolloin kuviota voidaan vaihtaa kelin mukaan. Pohjustusta varten on myös uuni, jossa voidaan imeyttää suksen huokoset täyteen voidetta hitaasti välineitä vahingoittamatta.

South Pointin uudella Trimjet 2 -kanttien teroituskoneella voidaan ajaa laskettelusuksien pohjakulmat välille 0,5–3 astetta ja sivukulmat välille 86–89 astetta. Laitteella voidaan teroittaa myös kärjestä taivutettujen rocker-suksien kantit.

Mitä jyrkempi kulma on, sitä aggressiivisempi suksesta tulee. Harrastajalle hyvä peruskulma on 89, aktiivisemmalle ja vauhdikkaammalle laskijalle 88 astetta. Erilaiset nauha- ja kivihiontakoneet täydentävät huollon palvelukapasiteettia eri välineille, lisäksi vaaditaan tietysti koneenkäyttäjältä ammattitaitoa sekä paljon käsityötä.

Timo Koivisto

 

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Etusivun näytteet

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2022
Nettitaivas