Levinyt!
 

Mummolassa on lämmin henki ja monenlaista puuhaa

12.11.2015

Kiireetön elämänrytmi tarttuu.

Kaukosen kylässä, neljän sukupolven asuttamassa Ojanperän pihapiirissä avautuva matkailuyritys, Mummola Travels avaa oven Mummolan kiireettömään tunnelmaan ja osaksi sen arkisia askareita. Yrittäjät Paula ja Kimmo Ojanperä toivottavat kaikki tervetulleiksi tutustumaan yritykseen avajaisissa 21.11. klo 14 alkaen. Avoimet ovet jatkuvat iltaan saakka, ja päivä päättyy levytansseihin.

mummola pirtti

- Mummola Travelsin ohjenuorana on, että otamme vieraat vastaan aivan kuten omat kaverimme, kun he tulevat meille kylään. Sopiva minimiaika Mummolan lomalle on 3–4 päivää, jolloin jo ehtii päästä mukaan maatilan leppoisaan rytmiin. Meille mahtuu majoittumaan perhe tai pieni ryhmä, jolle räätälöimme ohjelman toiveiden mukaan loman ajaksi jo varausvaiheessa. Vuodekapasiteetti nousee siskonpedeillä, kuten mummolassa on tapana, sanovat Ojanperät.

Majoitusrakennus on kunnostettu vanhasta metsäkämpästä, ja siinä on tilavan pirtin lisäksi kaksi kamaria, keittiö, sauna sekä pesuhuone ja päädyssä sympaattinen pieni kauppa, jossa myydään paikallisia ja kotimaisia ajankohtaan sopivia tuotteita. Pirtin komistuksena ovat massiiviset, lämpöä huokuvat leivinuuni ja takka, hirsiseiniä koristavat vanhat esineet, joilla on kaikilla oma tarinansa.

- Jos perheen vanhemmat haluavat lähteä omalle retkelle, järjestämme lapsille sillä välin mielekästä tekemistä. Arjen työasiat unohtuvat Mummolan askareissa, ja yksinkertainen ja kiireetön elämänrytmi tarttuu nopeasti. Virikkeellisen lähiympäristön lisäksi Levin ja Ylläksen monipuoliset matkailupalvelut ovat vain puolen tunnin ajomatkan päässä, ja myös niihin voimme tehdä varaukset jo majoituksesta sovittaessa.

Matkailuyritys, joka huomioi perinteet ja paikallisuuden.

Talvisin Mummolasta voi kipaista hiihtoretkelle, pulkkamäkeen, nauttimaan hoijakan kyydistä tai vaikkapa luistelemaan. Kesäisin ovat ohjelmassa monet kylän tapahtumat ja voi myös piipahtaa vieressä virtaavalle Ounasjoelle kalaan tai uimaan. Särestöniemi-museoon ja Villa Magiaan voi lähteä nauttimaan kulttuurista jopa kävelemällä, lähiympäristössä on myös hyviä marja- ja sienimaastoja. Mummolassa syödään monipuolista kotiruokaa, ja myös vieraat pääsevät halutessaan osallistumaan ruoanlaittoon, jossa voidaan hyödyntää itse pyydystettyjä tai poimittuja aineksia.

- Mummola Travels on ympärivuotinen matkailuyritys, jossa vietetään aivan tavallista maatilaelämää. Lehmät asustelevat pihapiirissä sijaitsevassa navetassa, ja kesäisin ne laiduntavat aitauksessa. Juhlapyhät perinteineen tuovat oman vaihtelunsa ohjelmaan, esimerkiksi jouluksi meille on tehty jo varauksia. Asiakkaat ovat Mummolassa ollessaan kuin osa perhettä.

Paula ja Kimmo selvittävät parhaillaan mahdollisuuksiaan palvella Leviltä ja Ylläkseltä tulevia matkailijoita, jotka haluavat poiketa Mummolassa vierailulla. Ehkäpä tulee jopa mahdollisuus pistäytyä joskus Mummolassa myös yökylässä.

Timo Koivisto

 

www.mummolatravels.com

 

 

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2021
Nettitaivas