Levinyt!
 

Papan metsä on HaliPuiden koti

12.11.2015

Isä sen keksi.

Levillä on aloittanut uusi yritys HaliPuu, joka antaa adoptoitavaksi Lapin honkia. Puut kasvavat ihan oikeina yksilöinä Veitservasan metsässä, mutta ne voi tavata myös virtuaalisesti Halipuu.com-sivustolla, jossa sitten saman tien hurahdettuaan voi adoptoida itselleen oman puun ja halutessaan vaikka koristella sen erilaisin lisävarustein.

halipuu riitt

Yrityksen perustaja Riitta Raekallio-Wunderink on numeroinut jokaisen adoptoitavan puuyksilön ja sijainnin tarkat koordinaatit ovat tallennettu kartalle. Hän valmistaa puiden koristeluun muun muassa huovutettuja rusetteja, naavaviiksiä sekä naavarusetteja. Isä Kaarle Raekallio nikkaroi lisäksi puisia linnunpönttöjä, jollaisen voi ostaa ja ripustuttaa omaan puuhunsa. Omasta adoptoidusta HaliPuustaan voi tilata lisäksi taiteilijan tekemän muotokuvan, ja vieraillakin metsässä voi halutessaan, oikeasti puutaan halaamassa.

- Tämä koko idea lähti isältä, joka kerran tokaisi, että alamme vuokrata näitä halauspuiksi  ihmisille. Tämä metsä on alunperin kuulunut isän vanhemmille ja isä on jo nuoresta pitäen tehnyt täällä metsätöitä ja liikkunut täällä. Osa rungoista on päätynyt hänen isänsä sahalle, niistä on syntynyt lautaa ja lankkuja. Isä on kuitenkin aina suhtautunut metsään tunteella, se ei ole ollut vain paikka raskaalle työnteolle, vaan metsässä voi rauhoittua, ja sieltä voi saada energiaa. Puiden halaaminen on jo pitkään ollut tieteellisestikin todetusti hyvää oloa tuottavaa laskien muun muassa verenpainetta, sanoo Riitta.

Koko perheen lempipaikka.

Riitta Raekallio-Wunderink on täydellä sydämellä HaliPuu-metsän takana, mutta niin ovat myös perheen lapset, isoisä Kaarlo ja isoäiti Terttu sekä aviomies Steffan. Onpa tiimiin vielä valjastettu Riitan sisko taiteilija Raisa Raekallio sekä puolisonsa Misha del Val.

halipuu metsä

- Nettisivusto on ainoastaan englannin kielellä, ja siellä kerrotaan Papan metsän tarina. Facebookissa ensimmäiset tykkäykset tulivat Japanista ja Australiasta, jossa puiden halailulla on perinteet. Esimerkiksi Japanissa mänty on uuden vuoden symboli, ja siellä kutsutaankin metsässä olemista termillä metsäkylpy. Täällä voi nähdä revontulet, tarkkailla lintuja, poimia marjoja ja nauttia hiljaisuudesta.

Puun vieraaksi.

Asiakkaat adoptoivat maksua vastaan puunsa nettisivustolta, mutta on myös mahdollista tulla paikan päälle katsomaan oman puunsa elämää. Metsä sijaitsee sopivan kävelymatkan päässä rakennetusta asutuksesta, ei liian kaukana luonnossa tottumattomallekaan liikkujalle. Palvelu tuo virtuaalisesti puut lähelle, ja asiasta kiinnostuvat ne, joilla on yhteys Lappiin ja luontoon.

Mikäs sen mainiompaa, kuin irtautua kiireisestä cityelämästä vaikka Tokion täpötäydessä metrossa ja selailla älykännykästään tai tabletilta HaliPuun sivustoa kuulostellen, mitä omalle puulle kuuluu. Varmasti irtautuu hetkeksi muusta hektisyydestä.

HaliPuu-metsässä nuotion äärellä voi tulistella, nauttia kahvit ja vain olla. Ja halata omaa puutaan.

- Tai täällä voi myös polttaa Seita-kiven päällä huolensa ja murheensa maailmalle. Palveluna meillä on ilmainen Worry Tree eli HuoliPuu. Ihmiset voivat kirjoittaa sähköpostilla meille murheensa, me emme lue niitä, vaan toimitamme paperin tänne, poltamme sen Seidan päällä pikkumaljassa ja ripottelemme tuhkat takaisin luontoon, jossa ne ravitsevat puiden kasvua.

Jaspis Toivonen

halipuu.com

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Etusivun näytteet

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2022
Nettitaivas