Levinyt!
 

Café Soma Levi on iloisen palvelun pirteä valopilkku

08.10.2015

Tarjous, josta ei voinut kieltäytyä.

Heli Alatalo avasi kaksi vuotta sitten Kittilään Café Soman ja on kehittänyt sen palveluita sekä valikoimaa määrätietoisesti. Hän on valloittanut sekä paikallisten että matkailijoiden makuhermot ja saanut myös maanlaajuista huomiota menestymällä Ilmarisen Iloinen yrittäjä sekä Pauligin Paras kahvila -kilpailuissa.

Lokakuun alussa Alatalo toi Soman myös Leville ja avasi kahvilan LeviMarketin viereen. Café Soma Levi on iloisen palvelun pirteä valopilkku, erilaisella tavalla aito lappilainen kahvila, jossa huokuu hyvä henki. Sinne on helppo istahtaa kaupassa käynnin ohessa, ja se on myös viihtyisä paikka tavata kavereita kahvi- tai teekupin tai viinilasin ääressä.

SomaLevihenksu

- Alunperin Soman ei ollut tarkoitus tulla Leville, sillä kädet olivat jo täynnä töitä Kittilässä. LeviMarketin omistaja Satu Syväjärvi teki kuitenkin tarjouksen, josta en voinut kieltäytyä, ja tässä sitä nyt ollaan. Olisin katunut, jos en olisi tarttunut tilaisuuteen, muutenkin kadun mieluummin tehtyjä kuin tekemättömiä asioita. Olen sellainen epävarmuutta sietävä hullu, Alatalo naurahtaa.

- Levin kahvila ei vaikuta Kittilän Soman toimintaan, vaan panostamme myös sinne entiseen malliin. Olen löytänyt henkilökuntaan ryhmän huippupersoonia, jotka kaikki ovat aitoja ja iloisia kittiläläisiä asiakaspalvelijoita. Olin yllättynyt työpaikanhakijoiden määrästä Levin kahvilaan, ja on todella mukava huomata, että Soma nähdään myös kiinnostavana työpaikkana.

Jalat maassa ja pää pilvissä.

Café Somasta saa salaatteja, burgereita, kakkuja ja piirakoita sekä monenlaista muuta suolaista ja makeaa pikku purtavaa. A-oikeuksin palvelevassa kahvilassa valmistuvat myös erikoiskahvit, siellä on hyvä teevalikoima, ja tarjolla on myös smoothieta, pirtelöitä sekä jäätelöannoksia. Aukioloajat hakevat vielä uomaansa, mutta aluksi palvellaan joka päivä, arkisin klo 9-21, perjantaisin ja lauantaisin klo 9-23 ja sunnuntaisin lyhennetyin aukioloajoin. Sesonkiaikaan eletään tapahtumien mukaan.

- Meiltä saa myös kakkuja mukaan suoraan vitriinistä, tilanteen mukaan 3–4 päivää etukäteen tilaamalla saa myös teemakakkuja. Ne voi tilata halutessaan jo kotoa ennen lomaa. Kätevin tapa tehdä tilaus on laittaa viestiä Facebookissa Somaan, missä voidaan keskustella yhdessä kakun ideasta. Miltei kaikki leivonnaiset teemme itse, leivomme siis joka päivä, ja meillä tuoksuu aina pulla.

- Somassa vierailee myös esiintyjiä trubaduurityyliin pienessä mittakaavassa, ja silloin voimme olla pidempään avoinna, lupaa riittää aina klo 1.30 asti. Olemme kuitenkin ennen kaikkea kahvila, joten yöajan aukiolot ovat poikkeustapauksia.

- Kittilän kahvilan suosio on luonut uskoa omaan näkemykseen. Toivomme pystyvämme yllättämään myös Soma Levin asiakkaat positiivisesti, ensi vaikutelman antaa tietysti kahvilan sisustus, jonka henki näkyy pihalle saakka. Lappilaiseen tyyliin meillä on jalat maassa, mutta pää pilvissä, uskomme siihen, mitä teemme, ja teemme täysillä sen, mihin uskomme, Heli kiteyttää.

Timo Koivisto

 

 

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2021
Nettitaivas