Levinyt!
 

Tunturinhuipulle ratsain – suomenhevosella pääsee!

19.09.2014

Vahvat hermot ja kaviot.
 Syyskuun puolivälin ruskasunnuntaina tehtiin uusi ohjelmapalveluiden aluevaltaus, kun Polar Ligts Toursin talliyrittäjä Päivi Hiukka ratsasti hevosineen Levin huipulle.
Mukaan oli lähtenyt vaihtelevan määrän ratsastuskokemusta omaava kahdeksan ratsukon joukko, joka luotti täysin ratsujensa kykyyn.
Eikä pettyä tarvinnutkaan, sillä sitkeät ja varmajalkaiset luottohevoset eivät olleet moksiskaan gondoleista, muista tunturin ruskakulkijoista, aidoista, alamäkeen syöksyvistä fillareista, vaijereista tai puuskissa reilut 20 m/s puhaltaneesta länsituulesta. Tosin hevosmaiseen tyyliin jollekin pollelle vähän ihmetystä aiheuttivat muutamat tuulessa heiluvat 20-senttiset muovinauhat…
Ylämäkeen mentiin jyrkimmissä paikoissa reipasta ravia ja laukkaa, alas tultiin tyylikkäästi tasatahtiin askeltaen.
PLT huioulla

Päivi Hiukka hevosineen Levin Gondoli2000-yläasemalla. Palovartijan Majalla nautittiin nopea lounas.

 

Koko päivän satularetki.
 Ratsut lähtivät matkaan Polar Lights Toursin tallilta Pohjanakan ratsupolulta. Reitti kulki metsän läpi, osan aikaa kantatie 79:n laitaa, sieltä kohti Kätkätunturin juuria kiertäen Immeljärven ja sitten turvat kohti maailmancup-rinnettä. Rinteen oikeaa laitaa noustiin ja kurvattiin kohti uutta tuolihissityömaata, uusi yläasemakin tuli katsastettua. Tunturin värikkäät ruskamaisemat salpasivat melkein hengityksen. Sadunomaista vaikutusta lisäsi osaltaan Islannin tulivuoresta tullut savu-utu
Hevoset saapuivat gondolin yläasemalle ja loistava parkkipaikka kavioeläimille oli yläaseman tuulensuoja-aita. Kun hevoset nauttivat ruoholounastaan, saivat ratsastajat kasvissosekeittoa ja mustikkapiirakkaa Palovartijan majalla. Kyllä jaksoi lähteä paluumatkalle.
Paluupolku kulki huipulta Tuikun yläpuolelle, sieltä Eturinteen päälle ja hiekkapolkua alas Zero Pointille. Ryhdikäs ratsukkojoukko kopsutteli kiertoliittymän ali ja tutulle paluureitille päästiin Muumarin takaa.

 

PLT hevoset ylos

Ylämäkeen ja samoin alamäkeen hevosen selkälihaksile annetaan tilaa tehdä töitä, niinpä ratsastaja siirtyy kevyeeseen istuntaan.

Takamus tottumattomilla hellänä, vaikka saikin nauttia lännensatulan mukavuudesta, ja mieli täynnä adrenaliinia ja endorfiinejä, joukkue palasi tallille. Jokaisella osallistujalla oli täysi syy olla itsestään, ja ennen kaikkea ratsustaan, ylpeä, sillä harva on suomenhevosella valloittanut tunturin.
Aikaa retkeen lounaineen kului kokonaisuudessaan liki 7 tuntia, ja jokainen minuutti oli kokemisen arvoinen. Suosittelen. Tosin seuraavan kerran tämä on mahdollista tulevana kesänä, mutta kannattaa odottaa.
(Jaspis)                                                    www.polarlightstours.fi

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2021
Nettitaivas