Levinyt!
 

Sanna Ruotsala jatkaa kukkakauppaa ja hautauspalvelua Takaloiden jalanjäljissä

01.09.2015

Ala kiinnosti jo nuorena.
Heinä-elokuun vaihteessa Kittilässä tehtiin yrityskauppa, jossa siirtyi toiminnan lisäksi pitkä ja ansiokas perinne yrittäjältä toiselle. Martti Takala palveli kittiläläisiä hautausjärjestelyissä yli 50 vuotta, 30 vuotta hautauspalvelun tukena oli myös kukkakauppa. Kesäkuussa Martti joutui saattamaan pitkään kukkakaupan ja hautaustoimiston toimintaa pyörittäneen veljensä Veikko Takalan viimeiselle matkalle.

sanna ruotsala

Vastasaapuneiden ruusujen käsittely sujuu Ruotsalalta jo kätevästi, ja niinpä ne pääsevät odottamaan asiakkaita maljakkoon.


Niinpä uuden yrittäjän etsiminen tuli ajankohtaiseksi, ja toimintaa on nyt reilun kuukauden pyörittänyt Sanna Ruotsala Lahja- ja Sisustuspuoti Vasasta. Hän aikoo jatkaa yritystoimintaa kunnioittaen perinteitä, mutta haluaa tuoda myös oman leimansa. Liike jatkaa vanhassa toimipisteessään Kittilän keskustassa nimellä Kukka- ja Lahjapuoti Lumitähti.
- Työskentelin nuorena tyttönä kiireapulaisena Takalan kukkakaupassa ja koin sen mielekkäänä työpaikkana. Nyt tarjoutui tilaisuus jatkaa yritystä, joten päätin tarttua siihen. Aion lähteä hetimiten etelään erääseen isoon kukkakauppaan hakemaan oppia, ehkä myös koulun penkille jossain vaiheessa, jotta pystyn palvelemaan asiakkaita mahdollisimman hyvin. Haluan opetella kukkien sidontatekniikat perusteellisesti, jotta voin soveltaa niitä asiakkaiden tarpeiden mukaan, sanoo Ruotsala.
- Uutena tuoteryhmänä tuon puotiin erilaisia juhliin liittyviä tuotteita, kuten lyhtyjä, kynttilöitä, ruukkuja ja serviettejä. Tuotevalikoima täydentyy kysynnän mukaan, ja otan mielelläni vastaan asiakkaiden toiveita. Lahja- ja sisustuspuoti Vasa jatkaa toimintaansa entisellään, ja molemmat liikkeet ovat avoinna arkisin klo 10–17 ja lauantaisin klo 10–14.

Hyvä luovuttaa yritys pystyvälle ja topakalle yrittäjälle.
Hautauspalvelu toimii aina, kun apua tarvitaan, ja Sanna vastaa mielellään puhelimeen hautausasioissa myös iltaisin, koska silloin on hyvä ja rauhallinen aika sopia käytännön järjestelyistä. Hän haluaa olla omaisten surussa voimavarana, joka opastaa ja auttaa oudossa tilanteessa. Hautaustoimiston tehtävä on hänen mielestään sekä tukea omaisia että järjestää vainajalle kaunis viimeinen matka. Liikkeessä on myös omaisten huone, jossa voidaan keskustella rauhassa hautausjärjestelyistä.
Martti Takala aloitti vuonna 1964 vainajien kuljetukset virallisella tarkoitukseen rakennetulla peräkärryllä. Vuonna 1966 hän hankki ensimmäisen ruumisauton, ja alkuvuosina velipoika Jaakko oli mukana toiminnassa. Vuodesta 1969 Veikko jatkoi Martin kanssa hautauspalvelua, ja vuonna 1984 perustettiin kukkakauppa hautauspalvelun tueksi samoihin tiloihin, missä Ruotsala pyörittää nykyään Lahja ja Sisustuspuoti Vasaa.
- Kiitokset asiakkaille kuluneista vuosikymmenistä. Tuntuu hyvältä luovuttaa toiminnot pystyvälle ja topakalle tytölle, jolta homma hoituu. Autan häntä alussa hautauskuljetuksissa, jotta paikat ja käytännöt tulevat hänelle tutuiksi. Hautauspalveluala vaatii oikeanlaisen luonteen, ja Sanna onkin aito ja empaattinen ihminen, johon voi luottaa.
Timo Koivisto

 

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2021
Nettitaivas