Levinyt!
 

Lentoaseman kiitorataremontti valmis, lentoliikenne jatkuu

01.09.2015

Avoimien ovien päivä kiinnosti.
Kittilän lentoasema oli elokuun ajan suljettuna kiitorataremontin vuoksi. Kenttä sai uuden asfaltin, ja sen sadevesiviemärit kunnostettiin päällystyksen yhteydessä. Aseman viereen tehtiin myös betoniset koneiden seisotuspaikat, laajennettiin autojen paikoitusalueita sekä kunnostettiin ja laajennettiin kiitotien päissä sijaitsevia suoja-alueita.

lenoasema kiitorata

Kittilän lentoaseman kiitorata sai elokuun aikana uuden päällysteen, ja lentoliikenne alkoi uudelleen 31.8.


- Kenttä on valmiina palvelemaan entistä ehompana, ja odotamme tulevan talven olevan vähintään viime vuoden veroinen. Etukäteen näyttäisi, että liikenteeseen saattaa tulla lisäystä. Uuden Kittilän ja Münchenin välisen reitin suosio on mielenkiintoista nähdä. Avoimet ovet näyttää olevan toimiva idea, ja se oli helppo järjestää nyt, kun kenttä oli suljettuna. Päivän aikana lentoasemaan tutustui noin 700 vierasta, sanoo lentoaseman päällikkö Kari Tohmo.
Kittilän lentoasema pyörii kesällä reilun kymmenen henkilön voimin, talvisesonkina siellä työskentelee parhaimmillaan yli sata ihmistä. Vilkkaimmat ajankohdat ovat joulu ja uusivuosi sekä kevään viikonloput. Yli 100 lentoyhtiötä tuo Kittilään matkailijoita 25 eri maasta.

Työtä tarjolla talvisesongiksi.
Avoimien ovien päivänä lentoasemalla oli kaksi rekrytointipistettä, joissa etsittiin työntekijöitä tulevaksi sesongiksi. Työpaikkojen haku on parhaillaan käynnissä, joten jos ensi talven työkuviot eivät ole vielä selvillä, kannattaa tutkia löytyisikö lentoasemalta ratkaisu.
- Airpro ja RTG tarjoavat työtä turvatarkastuksessa, lähtöselvityksessä sekä kuormauksessa. Talvisesonkiin marraskuusta huhtikuuhun tarvitaan noin 50 työntekijää. Koska on kysymys kansainvälisellä lentokentällä tapahtuvasta asiakaspalvelutyöstä, kielitaito on entistä tärkeämpää, sanoivat tiskillä palvelleet Heli Rauhala ja Markus Kurkinen.
- Suomeksi ja englanniksi on pystyttävä kommunikoimaan, Kittilä–München -reitin vuoksi saksankielen taito on hyvä valtti, ja venäjän osaamisesta on etua. Lentoasemalla tehdään kolmivuorotyötä, joten joustavuus ja oikea asenne ovat tärkeitä. Uusille työntekijöille järjestetään täsmäkoulutus, joten kokemusta alalta ei tarvitse välttämättä olla.
- ISS tarvitsee lentoasemalle siivous- ja kiinteistöhuoltopalveluihin painottuvaa työvoimaa. Alan koulutuksesta on etua valinnassa, mutta hyvä asenne riittää. Yksi tapa päästä kiinni työelämään on oppisopimus, joka mahdollistaa samalla ammattitutkinnon suorittamisen, sanoi ISS:lle rekrytoinut Ida Lammi Personalhuset Staffing Groupista.
Timo Koivisto

www.finavia.fi
www.airpro.fi
www.iss.fi

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Etusivun näytteet

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2022
Nettitaivas