Levinyt!
 

Kaukosen raveissa kirmaavat lapset, ponit ja hevoset

06.08.2015

Rata-alue viritelty edustuskuntoon.
Kaukosen Toto4 -kesäravit ajetaan sunnuntaina 9.8. klo 12 alkaen. Päivän aikana kisataan 9 ravilähdön lisäksi ponilähtö, ja keppihevosilla testataan, kenellä kaksijalkaisella on vikkelimmät jalat. Hevosia raveihin tulee noin 80, ja lähtöjen esittelyt johtaa Päivi Vuollo-Uusisalmi upealla irlannincob Patulla vankkureineen.

ravit
Kaikille avoin keppihevoslähtö kirmataan tasoitusajona pääkatsomon edessä, ja siinä voi selvittää vaikkapa perheen voimasuhteet raviradalla juosten. Oma keppari kannattaa varata tullessa mukaan. Varikkoalueella voi tutustua ihan oikeisiin hevosiin, ja ilmaista talutusratsastusta aivan oikealla hevosella voivat kokeilla sekä lapset että aikuiset.
Kaukosen ravirata-alue on viritetty kesän aikana edustuskuntoon, ja sen uniikki 800-metrinen ratakin on huipputikissä. Ravipuffetista saa grillimakkaraa, hernesoppaa, muurinpohjalettuja ja virvokkeita tai vaikkapa kunnon nisukahvit, jos nälkä pääse yllättämään ravien tuoksinassa.

Pelaamalla lisäjännitystä.
- Kesäraveissa ensikertalainenkin pääsee tutustumaan raviharrastukseen ja seuraamaan, kun kuljettajat ja hevoset ottavat mittaa toisistaan. Lähtöihin saa lisäjännitystä pelaamalla totoa. Mukaan pääsee jo eurolla, ja helpointa on pelata sijoitus- tai voittajapeliä. Yllätysvoittajia hakemalla voittosumma tietysti kasvaa, opastavat Kittilän Hevosjalostusyhdistyksen puheenjohtaja Pirkko Jauhojärvi ja sihteeri Tuuli Kurkinen.
- Hevoset tulevat Lapin läänin alueelta, ja pelivinkkinä voin sanoa, että Kittilästä tulee perinteisesti kovia hevosia. Ammattikuljettaja Tapio Perttunen tulee paikalle, joten kannattaa tietysti katsoa, kuka kärryillä istuu. Hevosista voisin mainita nimeltä voittajasuosikit Gigant Southwindin monte- eli raviratsastuslähdössä sekä Pendolino Manin lämminveristen päälähdössä, vinkkaa kittiläläinen ravivalmentaja Jouko Kangas.
Liput raveihin maksavat aikuiselta 5 €, alle 16-vuotiaat pääsevät sisään veloituksetta. Kittilästä Kaukosen raviradalle ajaa varttitunnissa ja Leviltäkin puolessa tiimassa. Ravit alkavat klo 12 ja kestävät 3–4 tuntia.
Timo Koivisto

 

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2021
Nettitaivas